Eerste 24 teams zijn uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans 2010.

Print Friendly, PDF & Email

24 uur 2010De eerste vierentwintig startbewijzen voor de 24 uur van Le Mans van 2010 zijn vergeven. De teams die het afgelopen seizoen het beste gepresteerd hebben in de LMS,  ALMS en in de FIA GT zijn uitgenodigd. Ook is er gekeken naar de winnaars van de 24 uur van Le Mans 2009 en de winnaars van Petit Le Mans 2009.


De uitnodigingen gaan naar een select gezelschap: De winnaars en runners-up van de 24 uur, de winnaars en runners-up van de Le Mans Series, de winnaars en runners-up van de American Le Mans Series. Ook gaat er een uitnodiging naar de winnaars van Petit Le Mans. En bij de GT klassen worden ook de winnaars van het FIA GT kampioenschap uitgenodigd. De lijst met uitgenodigde teams ziet er als volgt uit:


LM P1 :
LM P2 :
Team Peugeot Totaal  2x

 Peugeot Sport Totaal

 Aston Martin Racing

Pescarolo Sport

Patron Highcroft Racing

Speedy Racing Team Sebah 2 x

  Quifel ASM  

 Lowe’s Fernandez Racing

Dyson Racing Team

Team Essex

 


Opvallend  is dat er in de LM P1 klasse  geen uitnodiging is verstuurd naar het Team van Audi, wat te verklaren is doordat het team tijdens de 24 uur van  Le Mans en Petit Le Mans niet wist te winnen.


LM GT 1 : LM GT 2 :
Luc Alphand Aventures 2x

 Larbre Competition

Vitaphone Racing Team

Corvette Racing

 

 


Risi Competitzione 2x

  BMS Scuderia Italia

AF Corse

Flying Lizard Motorsport

Team Felbermayer

LMW Motorsport


Mocht er voor de GT 1 klasse niet voldoende animo zijn dan mogen de teams met een uitnodiging voor deze klasse doorschuiven naar de GT 2 klasse mits de auto daarvoor geschikt is. De uitgenodigde teams moeten voor half januari 2010 kenbaar maken of ze de uitnodiging accepteren. Ongetwijfeld zullen er begin volgend jaar nog vele bekende en onbekende teams aan de lijstjes worden toegevoegd met een maximaal totaal van 55 teams.

 

Share