Drayson Lola-Judd op pole, beide Aston Martins gediskwalificeerd.

Print Friendly, PDF & Email

Drayson asian le mans 2Jonnhy Cocker heeft met de Drayson Lola-Judd de snelste tijd neer gezet in de kwalificatie voor de eerste Asian Le Mans Series wedstrijd dit weekend op het circuit van Okayama. De beide Aston Martins zijn gediskwalificeerd, en terug gezet naar de laatste startrij wegens het gebruik van een onreglementaire achtervleugel.


Johnny Cocker die samen met Paul Drayson, wetenschaps minister van Groot Brittannië, heeft voor de verrassing van de dag gezorgd door de Drayson Racing Lola-Judd op pole te zetten tijdens de kwalificatie voor de eerste Asian Le Mans Series wedstrijd.


Drayson asian le mans 2

Foto: ACO / asian-lemans-series.com

De Lola die een zware crash meemaakte tijdens de Petit Le Mans was vrijwel geheel opnieuw opgebouwd voor het raceweekend op het Okayama International circuit voor dit raceweekend. In de vrije training kende ze nog wat problemen, maar bij de kwalificatie hebben ze duidelijk hun visitekaartje afgegeven.

Christophe Tinseau was in staat de Lola tot op een tiende te naderen en pakte zo de tweede plaats met de Pescarolo Judd van Sora Racing. Nicolas Lapierre wist z’n Oreca-Matmut AIM op de derde plaats te zetten op ongeveer 4/10 sec.

De beide Aston Martins in het startveld, de GT1 DBR9 van Hitotsuyama Team Nova met Takeshi Tsuchiya, en de GT2 Vantage van Team Hong Kong Racing met Tomas Enge, die in eerste instantie de snelste tijden hadden neergezet in hun klasse, zijn gediskwalificeerd. Ze reden beide met een andere vleugel dan diegene die bij de technische keuring goedgekeurd was. Van beide wagens zijn alle tijden geschrapt, en zij zullen achteraan moeten starten in de wedstrijd.

Carlo van Dam heeft na de diskwalifictie van Aston Martin de snelste tijd in de LM GT1 klasse neergezet met de Larbre Saleen R7R. In de GT2 is de snelste tijd voor de Felbermayr-Proton Porsche 911 in de handen van Marc Lieb.

De volledige kwalificatielijst is op de site van de Asian Le Mans Series te vinden.


Share