Donkervoort komt met Peter Kox naar de Dutch GT4 op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

donervoort2Donkervoort zal met drie auto’s aanwezig zijn bij de Formido finale races van het Dutch GT4 kampioenschap. Als gastrijder zal de internationaal bekende coureur Peter Kox één van de Donkervoort D8 GT bolides besturen samen met Nico Pronk. De andere wagens worden bestuurd door Stephane Wintenberger en Denis Donkervoort. Ook zal het nieuwe Nederlandse team Scuderia Corse aanwezig zijn met een Maserati Grand Turismo MC bestuurd door Nicky Pastorelli en Meindert van  Buuren.


Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober zullen op circuit Zandvoort de Formido finale races plaatsvinden van het Dutch Power Pack (DPP). In dit weekend worden de laatste drie races van het Tango Dutch GT4 kampioenschap verreden. Naast de ontknoping in het kampioenschap zullen we daar ook het debuut mee gaan maken van Donkervoort. Voor de laatste race van het seizoen zal Donkervoort Racing met 3 Donkervoort D8 GT wagens naar Zandvoort komen.


donkervoort

Foto: (c) Donkervoort.nl

Donkervoort reed het afgelopen seizoen in de GT4 European Cup in de Supersport categorie en eindigde daar als tweede en derde in het kampioenschap. De laatste wedstrijd op het Autodromo do Algarve in Portugal wisten de bolides van Donkervoort Racing beslag te leggen op plaats één en twee waarmee in het kampioenschap de tweede en derde positie werden bereikt. Donkervoort miste op slecht enkele punten de eerste plaats.

De rijders indeling zal dezelfde zijn als bij de Europese GT4 wedstrijden. Één van de wagens zal worden bestuurd door  de Fransman Stéphane Wintenberger met een teamgenoot en de andere door Denis Donkervoort. Een toevoeging is dat voor de derde wagen internationaal bekende coureur en Le Mans winnaar Peter Kox is uitgenodigd. Kox, die de 24 uur van le Mans won in 2003 met een Ferrari in de GT2 klasse, zal de auto delen met Nico Pronk.

In de GT4 European Cup werd gereden met gegroefde banden, terwijl in de Dutch GT4 op slicks word gereden. Afgaande op de weersvoorspelling voor het komende weekend, zal wellicht een stapeltje ‘gegroefde’ regenbanden beter van pas komen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de D8 GT zich houd in het Dutch GT4 veld. Deze laatste wedstrijd is voor Donkervoort een mogelijkheid om het potentieel en de snelheid van de wagen te laten zien en het animo te testen voor eventuele deelname aan het 2010 seizoen.


Foto: (c) Maserati.com

Foto: (c) Maserati.com

Naast de Donkervoort zal ook de eerder aangekondigde Maserati Grand Turismo MC aanwezig zijn. Het gloednieuwe Nederlandse team Scuderia Corse, van teameigenaar Peter Wijtvliet, zal met de nieuwe Maserati naar Zandvoort komen. Achter het stuur van de door Maserati Corse aan de GT4 reglementen aangepaste Maserati vinden we oudgediende Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren. Van Buuren kennen we onder andere uit de Clio Cup en de Dutch Supercar Challenge. Pastorelli, die al eerder met van Buuren samen reed in de Dutch Supercar Challenge, kennen we als Formule 3000 kampioen en Formule 1 testrijder. In 2008 en 2009 reed hij de American Le Mans Series met een Porsche 911 van Vici Racing in de GT2 klasse.

Al met al belooft het een mooi finale weekend te worden van het DPP en het mooie eerste Dutch GT4 seizoen in het bijzonder, en hoogstwaarschijnlijk een voorproefje voor het 2010 seizoen.


De tweede sprint race en hoofdrace van het Dutch GT4 kampioenschap zullen worden uitgezonden door RTL 7 op zondagmiddag, de hoofdrace zelfs live inclusief de huldiging van de eerste Dutch GT4 kampioen.


Share