Debuut van de Jaguar XKR GT2 op Laguna Seca.

Print Friendly, PDF & Email

De  Jaguar XKR  van het RocketSports Racing (RSR) team heeft tijdens de laatste race in de American Le Mans Series op het circuit van Laguna Seca haar debuut gemaakt. Helaas  voor het nieuwe team was hun race maar van korte duur, een beschadigde aandrijfas was daar de oorzaak van. De Jaguar XKR werd bestuurd door de Belg Marc Goossens en teambaas Paul Gentilozzi.

Veel tijd had het nieuwe team nog niet gehad om de auto te testen de Jaguar werd pas voor het eerst getoond tijdens het weekend van Petit Le Mans 26 september jongstleden. De race op Laguna Seca werd daarom ook meer gezien als test en niet als  een race om punten te scoren,  en het streven was dan ook om de race uit te rijden. Tijdens de trainingen, kwalificatie en de race waren er problemen met het motormanagement en  een aantal elektronische storingen. Het team moest de race uiteindelijk staken na 2 perfecte pitsstops,  49 ronden in 1 uur en 21 minuten, oorzaak beschadigde aandrijfas.


Foto: (c) americanlemans.com

Foto: (c) americanlemans.com

Het seizoen 2010 wil het team  uitgroeien tot een topteam, met 2 auto’s  en veel support van de Jaguar fabriek . Om dit te bereiken wordt er de komende tijd  (30 dagen) veel getest. De eerste echte race zal voor het team de 12 uur van Sebring worden die op 20 maart 2010 wordt verreden.  Natuurlijk is de bedoeling om het volgende seizoen alle races in de ALMS te rijden, maar men gaat er stiekem toch ook wel van uit dat ze worden uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans 2010 wat natuurlijk geweldig zou zijn voor zo’n mooie auto.


Share