De voorlopige kalender van de Le Mans Series 2010 bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

le mans series logoDe organisatie van de Le Mans Series heeft de voorlopige race kalender voor het seizoen 2010 bekend gemaakt. Net als dit seizoen zal het 2010 seizoen 5 races tellen. Van de 5 races zijn er 3 reeds bevestigd. Tevens is er de mogelijkheid om voor het begin van het seizoen  2 dagen te testen.


De voorlopige kalender ziet er als volgt uit:

Testen:  circuit Paul Ricard HTTT – 7 en 8 maart.

Race 1: circuit Paul Richard HTTT, Frankrijk – 9,10 en 11 april.

Race 2: circuit Spa-Francorchamps, België – 7,8 en 9 mei.

Race 3: circuit onbekend- 16,17 en 18 juli.

Race 4: circuit Silverstone, Groot-Brittannië – 10,11 en 12 september.

Race 5: circuit onbekend – 19,20 en 21 november.

Opvallend aan deze lijst is natuurlijk de 2 ontbrekende circuits waarvan de data ook nog kunnen worden aangepast. Het gerucht gaat dat er geen race zal zijn op de Nürburgring. Daar is wel in Augustus de FIA GT te gast. De directie zou niet tevreden zijn en hoopt naar verluid meer aandacht en toeschouwers te krijgen met een de GT race. Tevens is de openingsrace  op het circuit van Paul Richard, op dit circuit  werd dit jaar alleen nog maar getest.

Deze en andere evenementen zijn natuurlijk op onze kalender terug te vinden.


Share