Verdonck en Cronje zijn de eerste kampioenen van de Formula Le Mans Series

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Marco van de Bildt.Met nog twee wedstrijden te rijden, aankomend weekend op  circuit van Magny Cours, kunnen Nico Verdonck en Gavin Cronje zich nu al kampioen noemen. Van de reeds negen verreden races hebben ze er 7 met grote overmacht  gewonnen. De nummers twee en drie volgen met een grote achterstand die niet meer in te halen is. Nico en Gavin komen uit voor het Franse Dams team.


De afgelopen 2 races werden verreden op het circuit van Silverstone in het voorprogamma van de Le Mans Series op 12 en 13 september. De kwalificaties zagen er goed uit en Nico wist dan ook voor de tweede keer dit seizoen zijn auto op pole te zetten, terwijl Gavin voor de tweede race een tweede startplek wist te behalen. Ik zou zeggen geen slecht resultaat om het weekend mee te beginnen.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

Race 1, zaterdag 12-09.

Nico Verdonck vertrok van pole en heeft deze eenvoudigweg niet meer weggegeven totaan de rijderswissel. Gavin had de taak om de eerste plek in de race vast te houden en kreeg met het einde inzicht wat druk van de nummer twee, een wagen van Pole Vision kwam erg dichtbij. Gavin wist uiteindelijk de overwinning van race 1 veilig om als eerste te eindigen. De voorsprong op de nummer 2, een wagen van Hope Pole Vision, bedroeg uiteindelijk maar 0,520 seconden.

Uitslag race 1:

1)  Gavin Cronje/Nico Verdonck – Dams

2) Valle Makela/Mathias Beche – Hope pole Vision – 0.00.520 sec.

3) Damien Toulmonde/David Zollinger – Applewood Autosport – 0.02.360 sec.


Race 2.

Gavin Cronje vertrok vanaf de tweede positie en wist deze plek slechts 3 ronden vast te houden, Gavin spinde en verloor hierdoor veel tijd. Nico kwam na de rijderswissel als derde de baan op en wist uiteindelijk als tweede te eindigen. Door deze tweede plaats wisten Nico en Gavin zich voor de negende keer op het podium te eindigen in 9 wedstrijden. De race werd gewonnen door een auto van Hope Pole Vision Racing met een voorsprong op Nico Verdonck van ruim 24 seconden.

Uitslag race 2:

1) Valle Makela/Matias Beche- Hope Pole Vision

2) Gavin Conje/Nico Verdonck – Dams  – 0.24.036 sec.

3) Luke Hines/Lionel Robert – Boutsen Energy Racing – 0.55.672 sec.


De seizoensafsluiter vind plaats op het circuit van Magny Cours op 19-20 september en zal worden verreden met diverse GT klassen.


Share