UPDATE: Jaguar en Petit Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de op Petit Le Mans aanwezige Jaguar XKR van RocketSports Racing niet meedoen aan de race op zaterdag. Het team heeft meer tijd nodig om de wagen te testen. Zo als het er nu naar uitziet zullen ze wel meedoen aan de laatste race van het seizoen op Laguna Seca.


Dit weekend tijdens de Petit Le Mans race op Road Atlanta, de voorlaatste wedstrijd van het American Le Mans Series seizoen, zal RocketSports Racing (RSR) de Jaguar XKR GT2 presenteren. Deelname aan de race, zoals eerder bericht, zal niet doorgaan. Het team heeft laten weten meer tijd op het circuit nodig te hebben voor het testen en de laatste doorontwikkelingen.


Jaguar XKR American le Mans
Foto: (c) americanlemans.com

De rijders door RSR aangekondigd, Scott Pruett, de Belg Marc Goosens en team eigenaar Paul Gentilozzi, zullen dit weekend dan ook niet in actie komen. Tijdens de laatste race, de Monterey Sportscar Chamionship op Laguna Seca, zullen Marc Goosens en Paul Gentilozzi de coureurs zijn.

Het team heeft tevens aangekondigd met twee wagens het 2010 seizoen van de ALMS te willen rijden. Ook zullen ze zch aanmelden voor de 24 uur van Le Mans. RSR is van plan om zes chassis te bouwen, die eventueel door Europese teams gerund kunnen gaan worden.

Wij kijken er in ieder geval naar uit. Hoe groter het GT2 veld hoe mooier. En Jaguar zal zeker niet misstaan tussen de al aanwezige wagens.

De Petit Le Mans is op zaterdag 26 september op Road Atlanta en de laatste race op Laguna Seca is op 10 oktober.


Share