Scott Dixon komt voor de Ferran Motorsports naar Road Atlanta.

Print Friendly, PDF & Email

De huidige IndyCars kampioen van het seizoen 2008 zal voor de derde keer in zijn carrière deelnemen aan een wedstrijd in de American Le Mans Series. Scott zal het team van de Ferran Motorsports gaan versterken tijdens de komende race op Road Atlanta en heeft daarvoor toestemming gekregen van zijn huidige werkgever Target Chip Ganassi Racing.

Scott Dixon is een zeer succesvolle coureur uit de Indy Racing League (IRL) en komt uit voor het Team van Chip Ganassi, hij is al kampioen van de seizoenen 2003 en 2008.  Hij staat dit jaar derde in het klassement met een totaal aantal overwinningen van 20 waarvan het winnen van de Indy 500 in 2008  natuurlijk de mooiste is.

De Ferran Motorsports en Scott Dixon zijn geen onbekende voor elkaar, Scott heeft namelijk al twee keer eerder voor dit team gereden. Zijn eerste keer was in 2008 ook tijdens Petit Le Mans, waar het team als achtste wist te finishen maar toen wel in de LM P2 klasse. Dit jaar wist Scott de Acura van de Ferran tijdens de 12 uur van Sebring zelfs op pole te zetten, een  uitzonderlijk goede prestatie met de Audi een Peugeot achter zich latend. Tijdens de race op Sebring  viel het team echter uit in ronde 246 met mechanische pech.

Het team van de Ferran Motorsports staat op dit moment tweede in het kampioenschap en hebben dit jaar al vier races gewonnen, of ze dit jaar voor een verrassing kunnen zorgen valt te bezien want de concurrentie is erg groot en komt van o.a. Peugeot, Audi en Oreca Matmut. De race op Road Atlanta zal op 26 september a.s. plaatsvinden, maar helaas wij zullen er niet bij aanwezig zijn. Voor zover wij weten word de race wel uitgezonden op MotorsTV in Nederland.


Share