Radical Sportscars in Dutch Power Pack.

Print Friendly, PDF & Email

Komend weekend, 5 en 6 september, zal tijdens de Wijzonol Trophy de Radical SR3 RS worden gepresenteerd waarmee met ingang van de Paasraces van 2010 geraced zal worden binnen het Dutch Power Pack (DPP).


De Radical SR3 RS zal komend weekend tijdens de Wijzonol Trophy gepresenteerd worden door Radical Sportscars Nederland en Circuit Park Zandvoort, de organisator van het DPP. Andere onderdelen van het DPP zijn o.a. Dunlop Sportmaxx Clio Cup, Formule Ford en het dit jaar gestarte Tango Dutch GT4 Championship. Ook zal de organisatie tevens haar plannen bekend maken voor het 2010 seizoen.


Foto: (c) Radical Sportscars Nederland.

Foto: (c) Radical Sportscars Nederland.

De Radical SR3 is een snelle en betrouwbare lichtgewicht sportscar met achterwiel aandrijving. De wagen weegt zo’n 550 kilo. De SR3 heeft een lichte 1340 cc motor die ongeveer 205 pk levert. Het is een motor die uit een Suzuki motorfiets komt. Binnen het DPP  is er voor de beginners de Clio en de Swift, en aan de top vinden we de Dutch GT4. De Radical zal ergens daar tussenin terecht komen.

Na het succesvolle Dutch GT4 waarmee dit jaar gestart is, zal het DPP komend jaar wederom uitgebreid worden met een veelbelovende raceklasse, de Radical Cup SR3.

De Wijzonol Trophy vind plaats in het weekend van 5 en 6 september op het circuit van Zandvoort. Het volledige programma is hier te vinden.


Share