Peter Kox met Aston Martin op Silverstone.

Print Friendly, PDF & Email
Peter Kox zal bij de seizoensfinale van de Le Mans Series op Silverstone meedoen met een Aston Martin DBR9 in de GT1 klasse. Team Gigawave heeft de vorig jaar gebruikte wagen speciaal voor de laatste race uit de mottenballen gehaald.


Peter Kox keert terug in Aston Martin voor de vijfde en laatste race van het Le Mans Series seizoen. Hij zal uitkomen voor het team van Gigawave in een Aston Martin DBR9 GT1. Zijn teamgenoot is Ryan Sharp, net als Kox,  ervaren in het racen met de Aston Martin’s.

Foto: (c) DPPI / FIA-GT.

Foto: (c) DPPI / FIA GT.

Het team racete het vorig seizoen met deze Aston Martin DBR9 in het FIA-GT kampioenschap. Speciaal voor deze laatste Le Mans Series race van het seizoen op het legendarische circuit van Silverstone word de wagen weer uit de garage gehaald.
Peter Kox was erbij toen de auto in 2005 werd ontwikkeld, en is derhalve zeer bekend met de wagen. Testmogelijkheden zijn er niet dus deze ervaring met de auto zeer belangrijk.

Voor Gigawave is Peter Kox overigens geen onbekende. Ze waren sponsor van Reiter Engineering waar Kox eerder voor uitkwam in de IPB Spartak Lamborhini o.a. in de Le Mans Series en in de 24 uur van Le Mans.

De Le Mans Series race op Silverstone is op 13 september.

Share