Ook Dario Franchitti keert terug op Road Atlanta.

Print Friendly, PDF & Email

Dario Franchitti, winnaar van de Indy 500 in 2007, zal net als zijn teamgenoot Scott Dixon, tijdens de race Petit Le Mans van 26 september meerijden in een LM P1 auto, de Acura ARX-02a. Hij zal uitkomen voor het team van Patron Highcroft Racing samen met David Brabham en Scott Sharp.

Dario komt in de IRL uit voor het team van Chip Gannasi en is dus de teamgenoot van Scot Dixon, maar beide coureurs komen tijdens de race op Road Atlanta uit voor een ander team. Dario staat op dit moment tweede in het IRL klassement en Scott met 7 punten achterstand derde. Patron Highcroft Racing staat op dit moment eerste in het LM P1 klassement met 17 punten voorsprong op de nummer twee, het team van de Ferran Motorsport. Het is voor Dario Franchitti ook niet de eerste keer dat hij meedoet in de American Le Mans Series. Dit voorjaar reed hij ook al mee voor Patron Highcroft Racing, dit tijdens de eerste race van het seizoen  “de 12 uur van Sebring”. Maar hij kwam toen niet verder als ronde 302 en moest stoppen met een mechanisch probleem.

Het team van Highcroft Racing zal tijdens de race Petit Le Mans vooral strijd moeten leveren met de nummer twee in het klassement, het team van Ferran Motorsport. Het verschil om het kampioenschap tussen deze twee teams is maar 17 punten in het voordeel van Highcroft Racing, en dus kan er nog van alles gebeuren.

Petit Le Mans op Road Atlanta, een race over 1000 mijl of 10 uur, is op zaterdag 26 september.

Share