Nigel Mansell stapt weer in.

Print Friendly, PDF & Email

20090613-dsc00547Brits oud formule 1 coureur en levende legende Nigel Mansell zal in een Ginetta Zytek aan de start verschijnen van de 1000 km. van Silverstone, de vijfde en laatste race van het 2009 Le Mans Series seizoen. Mansell wordt vergezeld door Leo Mansell, zijn zoon, en Le Mans winnaar Lawrence Tomlinson.


Voormalig Formule 1 coureur Nigel Mansell zal op 13 september meedoen aan de seizoensfinale van de Le Mans Series, de vijfde en laatse race op het legendarische circuit van Silverstone.


20090613-dsc00547

Foto: Marco van de Bildt.

De 56 jarige Formule-1 kampioen van 1992 zal samen met zijn zoon Greg in een Ginetta Zytek GZ09S van team LNT van start gaan in de LM P1 klasse van de 1000 km. van Silverstone. Voor de 21 jarige Greg, wiens plannen om dit jaar de Reanault World Series te rijden plotseling werden afgeblazen, is het zijn debuut in de LM P1 bolide. Ginetta topman en oud Le Mans winnaar Lawrence Tomlinson zal het trio rijders compleet maken voor de race op het ruim 5 km. lange Silverstone. Tomlinson won de GT2 klasse in 2006 met een Panoz Esperante GTLM voor het Team LNT.

Voor Mansell, de beste Britse Formule 1 coureur ooit, word de race op Silverstone een famillie happening. Ook zijn oudste zoon Leo zal aanwezig zijn, zij het in de GT2 klasse. Leo Mansell zal uitkomen voor team Modena met een Ferrari G430 GT.

De 1000 km. van Silverstone wordt verreden op 13 September.


Share