Longin en Ruffier winnen FIA-GT op Portimão.

Print Friendly, PDF & Email

MOTORSPORT / 2009 FIA GT ALGARVEBert Longin en James Ruffier hebben op het circuit van de Algarve de zesde race van het FIA GT kampioenschap op hun naam geschreven. Antony Kumpen en Mike Hezemans die als tweede eindigden staan nu samen met Michael Bartels en Andrea Bertolini aan de leiding van het kampioenschap. In de GT2 klasse ging de overwinning naar Niki Cadei en Alvaro Barba Lopez.


Op het Autodromo Internacional Algarve nabij Portimão in de Porrtugese Algarve werd dit weekend de zesde ronde van het FIA -GT  kampioenschap verreden. Het is de eerste maal dat het FIA-GT circus neerstrijkt op dit  mooie in 2008 geopende  circuit in de Algarve. Op het droge zonnige Autodromo kwamen 19 wagens aan de finish na iets meer dan twee uur racen.


MOTORSPORT / 2009 FIA GT ALGARVE
Foto: (c) DPPI / FIA GT.

Bert Longin en James Ruffier pakten met hun Corvette voor het SRT team de eerste zege dit seizoen in het FIA GT kampioenschap. Vanaf de tweede positie op de grid gestart wisten ze in de zesde ronde aan de leiding te komen. Na een half uur in de race leek een kapotte velg nog roet in het eten te gooien. Na een goede pitstop en een beetje mazzel met een safetycar situatie wisten ze toch weer op te klimmen naar de top van het veld om als eerste over de finish te komen.

Anthony Kumpen en Mike Hezemans wisten heel knap als tweede te finishen met hun PK Carsport Corvette. Kumpen was vroeg in de wedstrijd gespind en ver teruggevallen. Maar een knap staaltje racen bracht ze terug naar de tweede plek. Met deze tweede plek doen Kumpen en Hezemans goede zaken voor het kampioenschap. Doordat de leiders, Michaeal Bartels en Andrea Bertolini met hun Maserati MC12 op de vijfde plek eindigde  gaan zij nu met z’n vieren aan de leiding. Bartels en Bertolini vielen door een lekke band ver terug en wisten uiteindelijk toch nog als vijfde te finishen.

Als derde kwam de Vitaphone Maserati MC 12 over de streep van Miguel Ramos en Alex Müller. Drie ronden voor het einde wisten ze de van pole gestarte Sangari Team Brazil Corvette met Enrique Bernoldi aan het stuur te passeren. In het begin van de race raakte ze te veel tijd kwijt met een drive through penalty voor het veroorzaken van een aanrijding, om uiteindelijk het podium aan hun neus voorbij te zien gaan.

In het kampioenschap gaan Hezemans, Kumpen, Bartels en Bertolini nu met z’n vieren aan de leiding met 45 punten, en evenveel overwinningen en tweede plaatsen. Het gaat hier nog spannend worden in de laatse twee races op Paul Ricard en Zolder.


MOTORSPORT / 2009 FIA GT ALGARVE
Foto: (c) DPPI / FIA GT.

In de GT2 klasse ging de winst naar Niki Cadei en Alvaro Barba Lopez met hun AF Corse Ferrari, die daarmee hun eerste overwinning in het FIA GT kampioenschap behaalde. Emmanuel Collard en Richard Westbrook die in het begin van de race spinde na contact met de Ferrari van Lopez en Cadei, wisten zich terug te knokken naar een tweede plaats. Met deze tweede plaats nemen zij met hun ProSpeed Porsche de leiding over in het kampioenschap van Gianmaria Bruni en Toni Vilander die in de tweede AF Corse Ferrari niet verder kwamen dan de vijfde plek.


Uitslag:

1) Ruffier / Longin, Corvette.

2) Kumpen / Hezemans,  Corvette,  op 33.222 s.

3) Müller/ Ramos, Maserati, op 51.910 s.

4) Maassen / Streit / Bernoldi, Corvette, op 58.019 s.

5) Bertolini / Bartels, Maserati, op 58.310 s.


Stand in het kampioenschap:

1) Bertolini/Bartels / Kumpen / Hezemans 45 punten

2)  Longin / Ruffier 29 punten

3) Maassen 25 punten


De volledige uitslag is hier te vinden.

De volgende race is op 4 oktober op het circuit Paul Ricard in Frankrijk.

Share