Corvette boekt zijn eerste overwinning in de GT2 van de ALMS

Print Friendly, PDF & Email

Op het Canadese circuit Mosport behaalde de nieuwe generatie Corvette zijn eerste overwinning in de GT 2 klasse. De Corvette C6.R werd gereden door Jan Magnussen en Johnny O’Conell, het was voor Johnny tevens zijn 100ste deelname aan de series, dubbel feest dus.


20090614-dsc00956

Foto: Marco van de Bildt.

Het was een nipte overwinning op de nummer 2, het team van Risi Competitizione in een Ferrari 430 GT, met een voorsprong van slechts 0,331 seconden, hoe bedoel je close finish. Een knappe prestatie van de Ferrari coureurs die als laatste van start gingen en zich een weg naar voren moesten racen en zo nog als tweede wist te finishen.

In de LMP 1 klasse ging de overwinning naar Scott Sharp en David Brabham in een Acura ARX-02a. In de LMP 2 klasse eindigde Adrian Fernandez en Luis Diaz als eerste en dat deden ze in een Acura ARX- 01b. De stand in het ALMS klassement ziet er met nog 2 races te gaan als volgt uit:

In de LMP1 klasse gaan David Braham en Scott Sharp aan de leiding met totaal ieder 142 punten gevolgd door Gil de Ferran en Simon Pagenaud met ieder 125 punten. Zowel de nr. 1 als 2 racen in een Acura ARX-02a.

In de LMP2 klasse gaan Adrian Fernandez en Luis Diaz in een Acura ARX-01b zo goed als ongeslagen aan de leiding met 166 punten, alleen de race in Lime Rock wisten ze niet als eerste te eindigen. De nummers 2 in deze klasse rijden in een Lola B09/86 Mazda en deze wordt bestuurd door Butch Leitzinger en Marino Franchitti en ze hebben in het klassement een achterstand van 59 punten.

De GT1 klasse rijden sinds de overstap van Corvette naar de GT2 klasse geen auto’s meer in. In deze klasse werden slechts 3 races verreden.

De GT2 klasse is met zijn grote deelnemersveld het meest aantrekkelijke. Hier gaan aan de leiding Jörg Bermeister en Patrick Long  en ze rijden in een Porsche 911 RSR en hebben een puntentotaal van 138. Als tweede staan Jamie Melo en Pierre Kaffer met 107 punten deze heren rijden in een prachtige Ferrarie 430 GT.

Met totaal  maar 19 auto’s aan de start was het niet een erg spannende race op het gevecht tussen de Corvette en de Ferrari na dan. De volgende race in de ALMS is op Road Atlanta in het weekend van 26 september, voor deze race hebben zich al zeker 31 deelnemers aangemeld met o.a Peugeot, Audi, Oreca Matmut en Drayson Racing.


Share