American Le Mans Series maakt kalender 2010 bekend.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens het raceweekend op Road Atlanta zijn de nieuwe data bekend gemaakt voor het American Le Mans Series seizoen 2010. Veel verrassingen zitten er niet bij, het seizoen begint op 20 maart met de 12 uur van Sebring en eindigd met de Petit Le Mans in het weekend van 2 oktober. Tevens maakten de teams van Drayson Racing en BMW bekend dat ze zich voor het hele seizoen 2010 aan de ALMS willen binden. Het zijn in totaal 9 races die worden verreden dat is er 1 minder dan vorig jaar de race  St. Petersburg komt te vervallen.


logo http___americanlemans

Race 1: Het seizoen begint traditiegetrouw met de 12 uurs race van Sebring, die voor de 58ste keer wordt gehouden, en wordt verreden op 20 maart.

Race 2: Deze race wordt verreden in de straten van Long Beach, Californië. De 1 uur en 45 minuten durende race wordt gereden in het weekend van 17 april, ook in dat weekend en op het zelfde circuit wordt  traditiegetrouw een race gereden in de Indy Racing League, druk weekend dus.

Race 3: Deze race vindt plaats op 22 mei en wordt verreden op het circuit van Laguna Seca in Monterey, Californië. De race duurt dit jaar in plaats van 4 uur nu 6 uur, dat gaat er weer op lijken en is ook een leuke voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans. Na deze race breekt voor de ALMS de zomerstop aan en kunnen de teams zich gaan focussen op de 24 uur van Le Mans ( als ze daar aan mee doen) die in het weekend van 12 juni wordt verreden .

Race 4: De ALMS beginnen weer op 10 juli voor de Utah Grand Prix op Miller Motorsport Park. De race zal 2 uur en 45 minuten duren.

Race 5: Op Lime Rock Park in Lakeville zal op 24 juli de vijfde race plaatsvinden ook deze race duurt 2 uur en 45 minuten.

Race 6: Deze race word verreden op 7 augustus en zal paats vinden op het circuit van Mid-Ohio, Lexington, en duurt 2 uur en 45 minuten.

Race 7: Deze wordt verreden op circuit Road America , Elkhart Lake op 22 augustus, en duurt ook 2 uur en 45 minuten, in plaats van 4 uur dit jaar.

Race 8: Deze wordt verreden op het circuit van Mosport in Bowmansville op 29 augustus , en duurt 2 uur en 45 minuten.

Race 9: De afsluiter van het seizoen 2010 zal plaatsvinden op Road Atlanta, Braselton waar Petit Le Mans wordt verreden. Ook deze keer duurt de race 1000 mijl of 10 uur en wordt hij verreden in het weekend van 2 oktober

Het seizoen 2010 ziet er goed uit zeker de eerste 3 races, en de maand augustus die ook 3 races telt al met al  is het de moeite waard om het allemaal te volgen.

Deze en andere evenementen zijn ook terug te vinden op onze kalender.


Share