Peugeot terug in de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-DSC01281Peugeot heeft officieel bekend gemaakt dat ze dit jaar nog  meedoen voor de American Le Mans Series  op het circuit  van  Road Atlanta, Braselton, Georgia. Het team wil dit jaar behalve de overwinning van de 24 uur van Le Mans ook deze overwinning op hun naam schrijven, die ook beter bekend staat als “Petit Le Mans”. Eerder dit jaar  al lukte ze het niet om de 12 uur van Sebring te winnen.


Peugeot zal  met 2 auto’s deelnemen in de LM P1 klasse en deze zullen bestuurd worden door  Pedro Lamy, Nicolas Minassain, Franck Montagny en Stephane Sarrazin. Met deze combinatie hopen ze bij Peugeot het jaar 2009 sterk te eindigen door een overwinning op dit circuit, iets wat Audi de afgelopen 3 jaar wel lukte. De kans is groot dat ze de overwinning wel pakken omdat teams als Audi en Aston Martin  zich nog niet hebben ingeschreven. De deelname van Peugeot aan deze race maakt het wel weer een stuk aantrekkelijker om te kijken nu maar hopen dat er nog meer teams volgen.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

De race  bekent onder de naam “Petit Le Mans ” zal worden verreden in het weekend van 26 september en zal gaan over 1000 miles wat ongeveer 1600 kilometer is met een maximum van 10 uur , en wat in de praktijk neerkomt op ca 394 ronden. Is inderdaad een kleine Le Mans.


Share