Oreca komt ook naar Petit Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Marco van de Bildt.Nadat eerder Peugeot al bekend heeft gemaakt naar Road Atlanta te komen voor de 9de race van het 2009 American Le Mans Series (ALMS) seizoen, Petit Le Mans, heeft nu ook Oreca laten weten dat ze erbij zullen zijn met twee LM P1 wagens. Oreca was voor het laatst te zien in de ALMS in 2000.


Oreca heeft aangekondigd naar Petit Le Mans te komen, de 9de race van het American Le Mans Series seizoen. Peugeot kondigde eerder al aan met twee LM P1 bolides mee te doen. De 12de Petit Le Mans, een 1000 mijl of 10 uurs race, die word verreden op het circuit Road Atlanta zal plaats vinden op zaterdag 26 september. Oreca komt met twee AIM aangedreven LM P1 wagens. Als rijders zijn tot nu toe alleen Nicolas Lapierre en Olivier Panis bevestigd door het team.


Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Oreca  is één van de Europese topteams in de de 24 uur van Le Mans en de Le Mans Series. Oreca werd met één van de auto’s vijfde bij de 24 uur van Le Mans van dit jaar. Ze lieten daarmee 4 diesel aangedreven LM P1 wages achter zich, en de enige benzine aangedreven auto die ze voor zich moesten dulden was de 007 Aston Martin. Oreca heeft voor het laatst meegedaan in de American Le Mans Series in 2000, toen met Dodge Vipers in de GTS klasse. Ze wonnen toen, naast o.a. 16 overwinningen, twee titels op rij in 1999 en 2000.

Met deelname aan de Petit Le Mans hoopt Team Oreca Matmut een stap voorwaarts te maken. Petit Le Mans is een langere race op één van de mooiste en zwaarste circuits van Amerika en vormt zodoende, zoals de naam al doet vermoeden, een goede voorbereiding op de 24 uur van Le Mans van 2010. Oreca kan op Road Atlanta de strijd aangaan met Acura, ook benzine aangedreven wagens die onder dezelfde reglement rijden.

De eerstvolgende race van de ALMS is de Grand Prix of Mosport in het Canadese Bowmanville op 30 Augustus.


Share