Formula Le Mans start met Winter Series en begint in de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

De Formula Le Mans series gaan flink uitbreiden. Met ingang van het seizoen 2010 zal de Formula Le Mans ook te bewonderen zijn in het voorprogramma van de American Le Mans Series en in Europa zal gestart worden  met een aantal races in de wintermaanden.

Oreca organiseerd samen met het Paul Ricard HTTT Circuit 3 races gedurende de wintermaanden dit in combinatie  met auto’s uit de GT2 en GT3 klasse. Er is veel interesse bij zowel de FLM teams als bij de GT teams zeker door de combinatie van het goede weer,  lage kosten en een goed circuit. De racedagen bestaan uit 2 sprintraces van 30 minuten elk  met 1 rijder, en 1 hoofdrace van 60 minuten waarbij beide rijders aan bod komen. De  races van deze winterseries worden alle 3 gehouden op het circuit van Paul Ricard, hetgeen ook weer kostenbesparend werkt want de teams kunnen alles daar laten staan voor de volgende race. De Sportscars Winter Series, worden gehouden op de volgende data: 22 november, 6 december en 24 januari.

Het andere goede nieuws is natuurlijk dat de Formula Le Mans ook in Amerika gaat rijden in het voorprogramma van de American Le Mans Series. Tijdens het weekend van 24 tot 26 september, de Petit Le Mans Race  Road Atlanta, zal men de auto voor het eerst laten zien en dan ook de verdere plannen bekend maken. De opzet van deze serie in Amerika zal ongeveer hetzelfde zijn als de huidige Europese serie, wat inhoud: lage instapkosten, allemaal dezelfde auto’s, de technische specificaties komen overeen met de LMP1 auto’s en 1 bandenleverancier. Dit geeft jonge coureurs en teams een uitstekende  mogelijkheid om kennis te maken met deze tak van sport.Share