Formula Le Mans, de race in Portugal

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend is er weer volop geraced  in de Formula Le Mans serie . Dit gebeurde in de derde ronde van de Le Mans Series op het nieuwe circuit Autodrome do Algarve , in Portugal . Zou het  team van Dams weer zo goed scoren en hoe vergaat het het nieuwe team van Escuela Espanola Pilotos zijn die in staat om een goed tijd neer te zetten ?


De eerste race van 60 minuten werd gereden op de zaterdag met de start om 13.05.  Buttareleri en Verdonck twee auto’s van Dams vertrokken van de eerste startrij waarbij Verdonck als het beste uit de eerste bocht kwam . In het begin van de race reden de 2 auto’s van Dams racing dicht achter  elkaar met Verdonck op kop. In de 5 de ronde kwam de auto van William Cavailhes na een spin vast te staan op de kerbs wat de safety car op de baan bracht, Verdonck viel terug naar de 3 de plaats en Buttarelli nam de leiding.  Enjalbert van Boutsen Energy Racing houd , na het hervatten vavan de race  de druk bij Buttaleleri  er flink op.  Na de verplichte rijderswissel kregen 3 auto een drive-throughs penalty het geen het klassement flink op z’n  kop zette. Het gevolg was dat d’Ámbrosio van het Dams team de koppositie pakte en deze ook niet meer uit handen gaf.  De tot nu toe onverslagen combinatie Verdonck/Cronje werd vierde.

Uitslag race 1:

1  Team Dams – Jerome D’Ambrosio en Samuele Buttarelli

2 Team Applewood/ LD Autosport – Damien Toulemonde en David Zollinger

3 Team Boutsen Energy Racing – Gary Chandandon en Dimitri Enjabert

De  tweede race werd zondag als afsluitende race verreden. Jerome D’Ambrosio vertrok van pole maar wordt in de eerste bocht al ingehaald door Johan-Boris Scheider . In de  zesde ronde wist Cronje de derde plek over te nemen van Campos Hull.  Zelfs na 20 minuten racen was het gat tussen de nummers 1 en 2  maar 1 seconde . Na de verplichte rijderswissel en met nog 15 minuten te gaan viel Dominik Kraihamer ,die toen aan kop lag , ver terug door problemen aan zijn versnellingbak. Nu was het weer de beurt van het duo D’Ambrosio/Buttarelli om de leiding in de wedstrijd over te nemen en deze niet meer af te staan . Het was de tweede zege van het duo dit weekend .

Uitslag race 2:

1 Team Dams – Jerome D’Ambrosio en Samuele Buttarelli

2 Team Dams- Nico Verdonck en Gavin Cronje

3  Hope Pole Vision Racing -Makela Valle en Mathias Beche

Team Dams heeft dit weekend weer een flink aantal punten gescoord dankzij de dubbele zegen van D’Ambrosio/Butterelli en staat  bovenaan in het teamklassement. Het nieuwe team Escuela Espanola Pilotos eindigde in de eerste race als laatste en in de tweede race als negende, een enigzins teleurstellend resultaat. De top van het  rijdersklassement ziet er als volgt uit : 1 Verdonck 94 punten 2. Cronje 92 punten 3.  Beche 68 punten  4.  Makela 67 punten . De volgende ronde van de  Formula Le Mans  is in Duitsland op de Nurburgring en vind plaats in het weekend van 22 en 23 augustus.


Share