De nieuwe generatie Corvette C 6.R aan de slag.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de American Le Mans Series in Mid Ohio in het weekend van 8 en 9 augustus wordt de nieuwe generatie van Corvette gepresenteerd. De Compuware Corvette C6.R zal rijden in de GT 2 klasse en gaat het hier opnemen tegen de merken Ferrari, Porsche, Ford, BMW en Panoz.

Eerder berichtte we al over het debuut van de Corvette in de G2 klasse in de American Le Mans Series, nu zijn meer details bekend geworden. De nieuwe Corvette C6.R zal voldoen aan de nieuwe eisen welke volgend jaar ingaan in het nieuwe GT klassement. Enkele voorbeelden zijn dat het frame van de auto van aluminium moet zijn in plaats van staal zoals ze dat gebruikte bij de GT1 versie. De achtervleugel moet 25 procent minder wijd zijn. Het vermogen van de auto is teruggebracht van 590 naar 470 pk. De nieuwe auto is gebaseerd op de supercar van Corvette de ZR1. Een project waar men bij Corvette al in december 2008 mee was begonnen en nu zijn er 2 auto’s gereed.  De komende 5 races in de AMLS zullen door Corvette gebruikt worden om de nieuwe auto’s te testen en uit te proberen om zodoende het seizoen van 2010 volledig voor de winst te gaan.

De auto mag dan wel compleet zijn veranderd maar de coureurs blijven het zelfde te weten, Johnny  O’Connel en Jan Magnussen in de nr. 3 Compuware Corvette en Oliver Gavin en Olivier Beretta in de nr. 4 Compuware Corvette. Ze zullen tijdens de race van Petit Le Mans vergezeld worden door Antonio Garcia en Marcel Fassler.De voorganger van het nieuwe model was zeer succesvol zo wisten ze met dat model van Corvette in het totaal 77 overwinningen te behalen waarvan  de Le Mans 24 uur 2009  de laatste was maar wel voor de zesde keer. Hopen maar dat het nieuwe model net zo succesvol is.

Van wat ik de afgelopen 2 jaar gezien heb tijdens de 24 uur van Le Mans vind ik de Corvette de mooiste auto van het veld dus ik ben erg benieuwd hoe ze er nu uitzien . Het lijkt erop dat de achterkant iets lager ligt dan zijn voorganger maar de combinatie geel/zwart blijft erg mooi. Tevens ben ik razend benieuwd hoe de nieuwe Compware Corvette zal gaan klinken. Zijn voorganger in de GT1 klasse  gaf me namelijk een ongelofelijke kik als ze met z’n tweeen voorbij kwam razen op het recht stuk, maar goed om dat te ervaren moeten we nog maar ca. 300 dagen wachten.
Share