Audi gaat er voor op Road Atlanta!!

Print Friendly, PDF & Email
Foto: Marco van de Bildt. Het zal voor Audi de eerste keer zijn sinds Sebring in maart dit jaar dat ze meedoen aan de American Le Mans Series. Ze zullen in het weekend van 26 september strijden voor de hoogste plek op het podium tijdens de 10 uurs race van Petit Le Mans, op Road Atlanta. Een race die Audi sinds 2000, het jaar dat Audi voor het eerst meedeed, wist te winnen.


Er zullen op Road  Atlanta 2 Audi’s R15 TDI deelnemen. De 2 Audi’s zullen bemand worden door de volgende coureurs: Allan McNish / Dindo Capello en Marco Werner / Lucas Luhr. Het zijn twee zeer ervaren teams, Allan en Dindo zijn de afgelopen 3 jaar de winnaars van de race op Road Atlanta geweest en Marco en Lucas zijn de winnaars van de ALMS in  2008. De race zal door Audi ook gebruikt worden als voorbereiding op de 24 uurs race van Le Mans 2010, door de raceduur van 10 uur kunnen ze de auto nog beter leren kennen. De R15 TDI moet wel de opvolger worden van  zijn zeer succesvolle voorganger de R10 TDI die  alleen al in 3 jaar tijd 18 overwinningen wist te behalen in de ALMS. De race op Road Atlanta werd door Audi al 9 keer gewonnnen, 6 keer door de Audi R6 en drie keer door de Audi R10 TDI.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

De concurentie tijdens de race zal zeer hevig worden, er zal in de LMP1 klasse concurentie komen van o.a Peugeot, Mazda, Oreca, Drayson Racing en de huidige koplopers in het ALMS klassement Acura Honda. Dat het weer spannend kan worden is alleen al te zien in de verschillen tussen de nummers 1 en 2 van vorig jaar , die bedroeg toen 4,512 sec. Het jaar 2007 was nog erger toen won de Audi R10 TDI met een voorsprong van slechts 0,923 sec. en dat na 10 uur racen , geweldig!

De Petit Le Mans is op 26 september. Het totaal aantal deelnemende teams voor de race op Road Atlanta is nog niet bekend, maar het zullen er wel meer zijn dan de voorgaande races in de series, zodra daar meer over bekend is zullen we dat gelijk melden op deze site.

Share