Asian Le Mans Series van Shanghai afgelast.

Print Friendly, PDF & Email

De automobile club de L’ouest (ACO) heeft meegedeeld dat de Asian Le Mans Series race van Shanghai niet zal doorgaan, vanwege te weinig deelnemers. De race stonde oorspronkelijk gepland op 8 november. De wedstrijd in Okayama wel gewoon door.

De Asian Le Mans Series zou dit jaar zijn debuut beleven. In twee opeenvolgende weekenden zou gereden worden in Okayama, Japan en in Shanghai, China. Een race weekend bestaat uit 2 races van drie uur. De winnaar van ieder klasse verdient een startbewijs voor de 24 uur van Le Mans in 2010.

5-8-2009 0-25-45

De Asian Le Mans Series zal nu in z’n debuutjaar bestaan uit één raceweekend, de wedstrijd op het circuit van Okayama in het bijprogramma van het FIA WTCC kampioenschap. De klasse winnaars van dat weekend zijn dan ook de winnaars van de Series en verdienen daarmee een startbewijs voor de 24 uur.

Enkele deelnemers die hun deelname hebben bevestigd zijn onder andere: Aston Martin Racing, Pescarolo, Oreca en Tokai University in de LM P1 klasse, Navi Goh in de LM P2 klasse, Nova team en JLOC in de GT1 klasse, O’young racing, Hong Kong Racing Team Daishin, Hankook en KTR in de GT2 klasse.

Het is goed om de grote namen te zien die hun deelname bevestigen, zoals bijv. Pescarolo. Vooral de GT 2 klasse belooft weer een mooie strijd te worden met een flink aantal Aziatische deelnemers.


Share