Succesvolle Dutch GT4 races op Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

20090413-DSC09498HetTango Dutch GT4 kampioenschap heeft dit weekend een succesvol uitstapje gemaakt over de grens. In het voorprogramma van deTotal 24 uur van Spa werden op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps twee wedstrijden van 40 minuten gereden samen met deGT4 European Cup. Junior Strous die in beide races vanafpole mocht vertrekkenwist deze mooie uitgangspositie niet in winst om te zetten. Race één werd gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen(BMW M3) en race twee door Danny van Dongen(Corvette C6).


Vrijdag 24 juli, kwalificatie 10.50 uur.

Junior Strous weet met zijn Aston Martin GT4 twee maal depole positie te pakken in de kwalificatie sessies. In de eerste sessie werd  hij gevolgd door Phil Bastiaanse die z’n rondjes moest rijden met 80 kg ballast. Sebastiaan Bleekemolen traint zich met de BMW M3 GT4 naar een mooie derde startpositie.

Cor Euser, dit weekend de invaller voor Jeroen Bleekemolen parkeert deCorvette C6 op de tweede startpositie achter Junior Strous. Ardi van de Hoek pakt, met dePorsche 997GT4, verrassend de derde plek op degrid, vlak voor Christiaan Frankenhout, de leider van het kampioenschap.


Vrijdag 24 juli, race 1.

Op vrijdag om 15.10 uur was de eerste race van het weekend. Anders dan bij de andere weekenden worden er dit weekend twee races van 40 minuten met verplichte pitstop gereden zoals gebruikelijk bij deGT4 European Cup. Sebastiaan Bleekemolen die met zijn BMW M3 GT4 starte vanaf de derde positiewist binnen één ronde de koppositie over te nemen, om die niet meer uit handen te geven de rest van de race.


Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Bleekemolen wist zonder veel problemen weg te rijden bij z’nachtervolgers, Phil Bastiaanse, Junior Strousen Duncan Huisman. Van de schermutselingen om de tweede positie werd Strous het slachtoffer, nadat Huisman en Bastiaanseelkaar raakten. Alard Kalff, Simon Knap en Paul van Splunterem konden profiteren en klommen naar deplaatsen 2, 3, en 4. Allard Kalff die te maken kreeg met technische problemen met de Mustang FR500C, eengebroken stabilisatorstang, kon het tempo niet bijbenen en eindigde in de wedstrijd als vijfde. Simon Knap pakte hierdoor een mooie tweede plaats met z’nBMW M3. Paul van Splunteren werd uit de uitslag geschrapt vanwege een telichtewagen, waardoor Danny van Dongen op het podium kwam.

uitslag race 1.

1) Sebastiaan Bleekemolen, BMW M3 GT4.

2) Simon Knap, BMW M3 GT4.

3) Danny van Dongen, Corvette C6.


Zaterdag 25 juli, race 2.

De tweede race ging van start op zaterdag ochtend om 9.00 uur.  Junior Strous, de pechvogel van race 1, mochtwederom van pole vertrekken. Strous weet de koppositievast te houden en kan in twee ronden zijn voorsprong uitbouwen naar 4 seconden. Maar de dit weekend voor Jeroen Bleekemoleningevallen Cor Euser kan hij niet achter zich houden. Halverwege derace gaat Strous zijn differentieel stuk, weer de pechvogel. Strous weet uiteindelijk te finishen op de zesde plek.


Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Door het terugvallen van Strous en Peter van Kolk, die hetstuurvan Cor Euser had overgenomen, weet Christiaan Frankenhout de leiding over te nemen. Vlak daarachterreed Danny van Dongen op een mooie tweede plaats. Twee ronden voor heteinde  wist hij met een uitremactie buitenom in de busstopchicane de leiding over te nemen om die niet meer uit handen te geven. Danny van Dongen wordt, zoals beloofd aan de nieuwe sponsor, eerste. Frankenhout eindigde als tweedeen doet goede zaken voor het kampioenschap. Bas Schothorst, die zich niet kon kwalificeren, wist met eenfantastische inhaal race derde plaats te veroveren.

Uitslag race 2.

1) Danny van Dongen, Corvette C6.

2) Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4.

3) Bas Schothorst, Porsche 997 GT4.


In het kampioenschapgaat Christiaan Frankenhout stevig aan de leiding met 84 punten, op afstand gevolgd door Jeroen Bleekemolen met 66 punten. Op de derde plaats vinden we Bas Schothorst met 49 punten.

De volledige uitslag is hierte vinden

De volgende races zijn al op 1 en 2 augustus op Zandvoort.


Share