Ricardo van de Ende grote winnaar Dutch GT4 races in Assen.

Print Friendly, PDF & Email

20090413-DSC09395Dit weekend werden tijdens de Formido Midzomerraces op het TT circuit van Assen drie races van het Dutch GT4 kampioenschap gereden, zaterdag 4 juli een race over 25 minuten, en op zondag nog een race over 25 minuten en de hoofdrace over 50 minuten. Jeroen Bleekemolen heeft met de Corvette C6 de eerste sprintrace op zijn naam geschreven, zijn derde overwinning in het kampioenschap. De zondag was de prooivan Ricardo van der Ende. Hij wist ‘s ochtends in de sprintrace als eerste te finishen, en Ricardo van der Ende en Duncan Huisman wisten samen de hoofdrace  te winnen met hun BMW M3. Christiaan Frankenhout wist de leiding in het kamioenschap te behouden.


Race 1.

De eerste sprintrace over een tijd van 25 minuten werd verreden op zaterdag 4 juli. Jeroen Bleekemolen, met zijn Corvette C6 gestart vanaf de tweede startrij,  kwam in eerste instantie slecht weg bij de start om als vierde de eerste bocht in te gaan. Een goede start was er voor Rory Bertram met z’n Porsche 997 die vanaf de vierde plek de koppositie overnam van Danny van Dongen, die zich op de polepositie had gekwalificeerd met z’n Corvette C6. Het lukt Bleekemolen om al in de derde ronde een gaatje te vinden bij Duncan Huisman in de BMW M3 zodat hij de derde plaats kon pakken.

Foto: Marco van de Bildt

Foto: Marco van de Bildt.

In de zevende ronde neemt Bleekemolen de koppositie over van Bertram die een foutje maakt en in het gras terechtkomt. Van Dongen kan goed volgen, onder andere door een paar schakelfoutjes van Bleekemolen, maar niet inhalen. De race word gewonnen door Jeroen Bleekemolenmet zijn Corvette C6, met op 0,2 seconden achterstand Danny van Dongen. Rory Bertram kan de derde plaatshouden ten opzichte van Duncan Huisman die als vierde over de streep komt.

Uitslag race 1:

1. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, 14 ronden in 26:09.521

2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 0.211 sec.

3. Rory Bertram, Porsche 997 GT4, op 1.793 sec.


Race 2.

Zondag ochtend werd de tweede sprintrace verreden. Ricardo van der Ende gestart vanaf de tweede positie wist gelijk de leiding te pakken. Junior Strous, de pole-sitter, had een slechte start waar van der Ende goed van profiteerde door gelijk een gat te slaan. Christiaan Frankenhout probeerde nog wel aan te haken maar een foutje gooide roet in het eten, en een gat van twee seconden was het resultaat. Frankenhout moest de rest van de race vooral zijn spiegels in de gaten houden om Bertus Sanders met zijn Ginetta G50 van zich af te houden.

Na afloop kreeg Junior Strous nog dertig strafseconden wegens ‘misbehaviour on track’ waardoor hij terugvalt van de 4de naar de 17de positie.

Uitslag race 2:

1. Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 14 ronden in 26:06.371

2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4,  op 2.208 sec.

3. Bertus Sanders, Ginetta G50,  op 2.783 sec.

Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

Race 3.

In de hoofdrace pakt Jeroen Bleekemolen meteen de leiding bij de start en kan een grote voorsprong opbouwen. Bij de rijderswissel waarbij Peter van der Kolk het stuur van de Corvette overneemt bedraagt de voorsprong 13 seconden. Na de rijderswissel waarbij Phil Bastiaanse het stuur van Christiaan Frankenhout heeft overgenomen moet hij op koude banden de BMW van Duncan Huisman en Ricardo van der Ende voorbij laten gaan. De Corvette met van der Kolk aan het stuur begint dan olie te lekken en de voorsprong slinkt. Ricardo van der Ende weet de koppositie over te nemen, om deze niet meer uit handen te geven. Phil Bastiaanse weet dan nog te profiteren van een fout van Danny van Dongen die in het grind terecht komt, en pakt uiteindelijk de tweede positie. Peter van de Kolk weet de schade beperkt te houden en finisht toch nog op het podium.

Uitslag race 3:

1. Duncan Huisman/ Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 26 ronden in 50:47.837.

2. Christiaan Frankenhout / Phil Bastiaanse, Porsche 997 Gt4, op 2.716 sec.

3. Jeroen Bleekemolen / Peter van der Kolk, Corvette C6, op 5.328 sec.


Door met Phil Bastiaanse in de hoofdrace, en in zijn eigen race als tweede te finishen weet Christiaan Frankenhout  de leiding te behouden in het kampioenschap met 68 punten. Jeroen Bleekemolen is door zijn overwinning in race 1 op zaterdag, en een mooie derde plaats in de hoofdrace, tot op twee punten genaderd in het kampioenschap, maar zal niet voldoende wedstrijden rijden om eerste te kunnen worden in het kampioenschap.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

De volgende wedstrijden in het Tango Dutch GT4 Championship worden 24 en 25 juli verreden tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps.


Share