Maserati Grand Turismo MC komt naar de Dutch GT4.

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Dutch GT4.Het dit jaar gestarte Tango Dutch GT4 kampioenschap wordt mogelijk nog interessanter om te volgen. Vrijwel zeker  zal vanaf volgend jaar, naast de nu al aanwezige imposante GT wagens, Maserati voor uitbreiding van het startveld zorgen in de vorm van twee Maserati’s Grand Turismo MC.  Hoogstwaarschijnlijk zal voor het einde van dit seizoen al een prototype aan de start verschijnen.


Het zeer interessante Tango Dutch GT4 kampioenschap dat dit jaar zijn eerste seizoen beleefd zal zeer waarschijnlijk in het 2010 seizoen worden verblijd met de komst van Maserati. Maserati brengt vanaf volgend jaar twee Maserati Grand Turismo MC bolides mee.  Hoogstwaarschijnlijk zullen we al aan het eind van dit seizoen beoogd coureurs  Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren met een prototype aan de start zien verschijnen.

De straatversie van de Maserati Grand Turismo S zoals die in de showroom staat is compleet omgebouwd op basis van het GT4 reglement.


Foto: Dutch GT4.
Foto: Dutch GT4.

Pastorelli en van Buuren hebben al getest op het circuit Autodromo di Vallelunga met een GT4 prototype. Nicky Pastorelli kon meekomen met de fabrieksrijders en Meindert van Buuren zat daar iets achter. De Maserati Grand Turismo MC, in de basis een straatauto, is met een goede afstelling erg geschikt voor gebruik op het circuit.

Doordat de vader van Nicky, Franco Pastorelli, eigenaar van een Maserati-dealer is, was de Maserati GranTurismo zowel sportief als commercieel gezien een logische keuze.

Zoals het er nu naar uitziet zullen er in 2010 twee Maserati’s aan de start verschijnen, één voor Nicky Pastorrelli en één voor Meindert van Buuren, maar het zou ook nog kunnen dat er twee rijders op iedere auto komen. Tijdens de GT4 wedstrijd op Spa, in het voorprogramma van de Total 24 uur, rijden de fabrieksrijders al met de Maserati GT MC.


Share