Formula Le Mans weer in actie.

Print Friendly, PDF & Email

20090613-DSC00320Tijdens de 3 de ronde,  van de Le Mans Series in Portugal,1 en 2 augustus, komen ook de auto’s van de Formula Le Mans  weer in actie. Dit  zal zich afspelen op het nieuwe circuit in de Algarve, Portugal. De 12 auto’s verdeeld over 6 teams en 24 coureurs zullen het tegen elkaar gaan opnemen in 2 races  van ieder 60 minuten.


De huidige koploper in het klassement  is  auto  nr. 8 van het Dams team uit Frankrijk die word  bestuurd door Nico Verdonck en Gravin Cronje. Ze  hebben een voorsprong in het klassement van 18 punten op de nummer 2  en dat is een auto van het team Hope Pole Vision Racing  welke wordt bestuurd door Valle  Mäkela en Mathias Beche.  Het team Dams is met 3 auto’s actief in Formule Le Mans en heeft momenteel  2 Belgische rijders in dienst te weten Nico Verdonck  en sinds kort de uit de GP2 afkomstige  Jérôme  d’Ambrosio.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

Het team Hope Pole Vision Racing is met 2 auto’s actief en staat momenteel 2 de in het  teamklassement en moet het Dams team boven zich dulden met een verschil van 8 punten. Als  derde in het teamklassement staat genoteerd met een achterstand van 43 punten op de nummer 1, het team Boutsen Energy Racing. Een opmerkelijk grote achterstand zeker als je je bedenkt dat ze ook met 3 auto’s deelnemen net als Dams, en de nummer 2 in het klassement maar met 2 auto’s actief is.

Overige deelnemende teams zijn: Applewood-LD Autosport deze zal in een ongewijzigde samenstelling gaan rijden met 2 auto’s. Ibanez Racing Service  is tot nu toe de laatste in het teamklassement met 4 punten, en komen met 1 auto aan de start. Het laatste team is Ecurie Espanola de Pilotes en zal deze race voor het eerst meedoen in de FLM  een echte nieuwkomer dus. De auto van dit team zal gereden worden door  Kosta Kanaroglou en Olivier Campos-Hull.

De vrije training voor de FLM zal zijn op donderdag  en gaat over 2 x  45 minuten,  de kwalificatie  is op vrijdag,  en die is 2 x 20 minuten lang. Race 1 zal zijn op zaterdag  van 13.05 tot 14.05 uur  en race 2 op zondag  van 12.45 tot 13.45 uur. Zal dus weer een druk weekend worden daar in de Algarve en uiteraard zullen we het verloop hiervan  op deze site melden.


 

Share