Dutch GT4 weer terug op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

20090413-DSC09310Na twee uitstapjes, naar Assen en Spa, keren de Dutch GT4 mannen dit weekend terug op vertrouwde grond. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus is op het circuit van Zandvoort het Automaxx vs. DPP event waarbij  het Dutch GT4  zijn kunsten zal vertonen. De laatste keer dat erop Zandvoort werd gereden was tijdens de Pinksterraces op 1 juni. Christiaan Frankenhout komt als leider in het kampioenschap naar Zandvoort. KS Motorsport zal niet meedoen, zij hebben zich terug getrokken uit het kampioenschap.Dit weekend doet het Dutch GT4 kampioenschap Zandvoort weer aan na twee raceweekenden elders. Met het Automaxx tijdschrift samen word het Automaxx vs. Dutch Power Pack event georganiseerd. Op zaterdag zijn de kwalificaties en de eerste race. Op zondag worden de tweede en derde race afgewerkt. Tussendoor worden tal van andere evenementen georganiseer op de baan en in de paddock.

Vorig weekend nog waren de GT4 bolides te bewonderen op het circuit van Spa-Francorschamps in het voorprogramma van de 24 uur van Spa. Christiaan Frankenhout komt als klassementsleider naar Zandvoort met 84 punten, een voorsprong van 18 punten op de nummer twee Jeroen Bleekemolen die 66 punten heeft. Frankenhout behaalde op Spa 16 punten terwijl de belangrijkste concurrenten veel punten lieten liggen. Frankenhout was in de tweede race met z’n Porsche 997 GT4 goed op weg voor de winst, tot Danny van Dongen hem vlak voor de finish inhaalde met zijn Corvette. De race was net iets te lang voor Frankenhout die 80 kg. succesballast in de Porsche mee moest slepen.


 

Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

Het Belgische team KS Motorsport heeft zich terug getrokken uit het Dutch GT4 kampioenschap. Op Assen werd Mickey Bertram al verruild voor de Belg Eddy Renard, en vrij snel daarna vertrokken Jan Joris Verheul en Bertus Sanders. Niels Bouwhuis bleef als enige over. Het team besloot toen om zich terug te trekken uit het, voor hun tot nog toe niet zo succesvol verlopen, Dutch GT4 seizoen. Tijdens de races afgelopen weekend op het circuit van Spa-Francorchamps was het team er al niet meer bij.

De vaste teamgenoot van Peter van de Kolk, Jeroen Bleekemolen , kan er een aantal weekenden niet bijzijn wegens andere verplichtingen zoals de Porsche supercup en de Carrera GT cup. Er zijn een aantal gastrijders uitgenodigd. Dit weekend zal Dillon Koster samen met Peter van de Kolk de Corvette C6 bemannen. Vorig weekend werd Peter zeer succevol bijgestaan door een oude rot in het vak, Cor Euser. Tijdens de Wijzenol Trophy zal Jeroen Bleekemolen er zelf weer zijn. Bij de Finale races zal Bleekemolen vervangen worden door Formule Ford kampioen Melroy Heemskerk.

Programma:

Op zaterdag zijn er twee kwalificatie trainingen van 20 minuten en race 1 van 25 min. om 14.40 uur. Op zondag zijn de twee resterende races, race 2 van 25 min. om 9.50 uur en race 3 van 50 min. om 14.10 uur.


 

Share