Dutch GT-4 komt naar Assen.

Print Friendly, PDF & Email

20090413-DSC09310Na de fraaie race met Pinksteren mogen de  Dutch GT4 coureurs komend weekend hun kunsten vertonen op het TT circuit van Assen tijdens de Formido Midzomerraces. Daar komt de Dutch GT4, de eredivisie van de Nederlandse autosport en hoofdattractie van het Dutch Power Pack, dan in actie.


Na twee succesvolle race weekenden op het circuit van Zandvoort, waarin het niveau bijzonder hoog is gebleken,  verhuist het Dutch GT4 circus, onderdeel van het Dutch Power Pack, naar het TT circuit van Assen voor de Formido Midzomerraces op 4 en 5 juli. Andere onderdelen van het Dutch Power Pack zijn: Dunlop Sportmaxx Clio Cup, Formido Swift Cup, Formule Ford, Toerwagen Diesel Cup, en de Benelux Racing League.


Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Op Zandvoort hebben we al twee mooie race weekenden gezien. De openingsrace tijdens de Paasraces, gewonnen door Jeroen Bleekemolen met de Corvette C6.R.  En de andere twee races waarin de Porsches met Paul van Splunteren en het koppel Chris Frankenhouten Phil Bastiaanse dominant naar de overwinning reden.

Met de Pinksterraces heeft Jeroen Bleekemolen wederom laten zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Door verplichtingen elders heeft hij zich niet kunnen kwalificeren en moest achteraan starten in de tweede race. In de race begon Bleekemolen, op vers rubber, meteen aan een inhaalrace die resulteerde in de winst. De BMW rijders  Tim Buijs en Sebastiaan Bleekemolen, die het eerste weekend niet mee konden doen om de prijzen, wisten met de Pinksterraces wel de snelheid te vinden, met de winst in de hoofdrace als resultaat.

En nu dan de Midzomerraces op het circuit van Assen. Een ander circuit, nieuwe ronde nieuwe kansen. Opgedane kennis over de afstelling telt niet mee, iedereen begint weer bij nul. En hoe gaat het met de bandenslijtage in de langzame doordraaiers en op de snelle rechte stukken?

Chris Frankenhout komt als leider in het kampioenschap naar Assen toe. In het openingsweekend op Zandvoort wist hij een tweede, en samen met Phil Bastiaanse een eerste plaats te behalen met de Porsche 997 GT4. Dat de Porsches die in het eerste weekend met de Paasraces dominant waren, in het tweede weekend met de Pinksterraces geen race wisten te winnen geeft aan hoe competatief het veld is. Frankenhout en Bastiaanse wisten de schade te beperken waardoor Frankenhout nu met 44 punten aan de leiding gaat op 4 punten gevolgd door Jeroen Bleekemolen. Paul van Splunteren met de Porsche 997 GT4 vinden we op de derde plaats met 36 punten. Alles is nog mogelijk in het kampioenschap.

programma Dutch GT-4:

Zaterdag 4 juli

09.40 – 10.00 Tango Dutch GT4 Championship kwalificatie 1

11.40 – 12.00 Tango Dutch GT4 Championship kwalificatie 2

16.05 – 16.30 Tango Dutch GT4 Championship race 1, 25 minuten

Zondag 5 juli

11.00 – 11.25 Tango Dutch GT4 Championship race 2, 25 minuten

15.30 – 16.20 Tango Dutch GT4 Championship race 3, 50 minuten

Het volledige programma is hier te vinden.

Share