Corvette C6.R debuteerd in GT2 klasse van American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-DSC00956Corvette Racing heeft zich officieel ingeschreven met twee Corvette’s C6.R voor de Acura Sports car Challenge op 9 augustus in Lexington, Ohio. Corvette zal op de Mid -Ohio Sports Car Course aan de start verschijnen met twee C6.R bolides in de GT2 klasse. De twee Corvettes zullen worden bestuurd door Johnny O’Connell en Jan Magnussen en Oliver Gavin en Olivier Beretta.


Corvette Racing heeft zich officieel ingeschreven met twee Corvette’s C6.R in de GT2 klasse van de 6de American Le Mans Series race in Lexington, Ohio. De Acura Sports Car Challenge, die op 9 Augustus zal worden verreden op de Mid-Ohio Sports Car Course, markeert daarmee een nieuw tijdperk voor Corvette dat zich in de zeer competitieve GT2 klasse zal gaan meten met de besten in de tweede helft van het 2009 seizoen van de American Le Mans Series. Corvette Racing heeft 8 jaar op rij, van 2001 t/m 2008,  het GT1 kampioenschap gewonnen en meer overwinningen op z’n naam staan dan enig ander team, 70 in totaal, en zal in de GT2 klasse een nieuwe uitdaging vinden met tegenover zich onder andere de Ferrari’s, Porsche’s en Ford.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

De twee Corvette’s zullen de nummers 3 en 4 gaan dragen. Johnny O’Connell en Jan Magnussen zullen de coereurs zijn van de ene wagen, en bij de andere bolide vinden we Oliver Gavin en Olivier Beretta achter het stuur. O’Connell en Magnussen hebben samen met Antonio Garcia recent de GT1 klasse van de 24 uur van Le Mans gewonnen. Ze haalden daarmee voor Corvette Racing de zesde overwinning binnen binnen sinds 2001 in deze prestigieuze race.

De logische overstap van Corvette naar de GT2 klasse is het einde van de GT1 klasse die het laatste jaar al duidelijk terugliep in diversiteit en aantallen deelnemers. Wat er precies gaat gebeuren met de GT2 klasse als het FIA GT1 Worldchampionship volgend jaar van start gaat i.c.m. een GT2 kampioenschap voor gentlemen drivers is nog niet bekend.

De eerstvolgende wedstrijd van de American Le Mans Series, de vijfde van het 2009 seizoen,  is de American Le Mans North East Grand Prix die op zaterdag 18 juli zal worden verreden op het circuit Lime Rock Park.

Het hele programma kan hier gevonden worden.

Share