Carlo van Dam start in de 24 uur van Spa.

Print Friendly, PDF & Email

Naast de al eerder genoemde elf Nederlandse coureurs zal Carlo van Dam als twaalfde Nederlander starten in de 24 uur van Spa. Van Dam maakt zijn debuut in een Saleen S7R van het Oostenrijkse team Full Speed Racing in de GT1 klasse.


Komend weekend zal de Nederlandse autocoureur Carlo van Dam aan de start verschijnen van de 61ste editie van de 24 uur van Spa, een van de belangrijkste 24 uurs races voor GT wagens, en tevens de 4de ronde in het FIA GT kampioenschap. Carlo van Dam is daarmee de twaalfde Nederlander op de startlijst.
Van Dam heeft vorige maand besloten om niet langer in de Formule 3 uit te komen voor het team Kolls & Heinz Union. Van Dam won eerder het Duitse Formule 3 kampioenschap in 2007 en in 2008 het Japanse Formule 3 kampioenschap. Het team Kolles & Heinz Union kende vele problemen en trok de inschrijving voor dit Formule 3 seizoen terug waardoor er voor van Dam niet veel restte dan ergens anders een plekje te vinden.

Foto: Marco van de Bildt. De Saleen S7R, in dit geval van Larbre Competition, 24 uur van Le Mans 2008.

Foto: Marco van de Bildt. De Saleen S7R, in dit geval van Larbre Competition, 24 uur van Le Mans 2008.

Uit de aanbiedingen die volgden heeft Carlo van Dam gekozen voor die van Full Speed Racing, waarbij hij in de Saleen S7R zal uitkomen in de GT1 klasse. Carlo zal een team vormen met de Italiaan Ferdinando Monfardini en de Nederlandse broers Rob en Arjan van de Zwaan.


Donderdag 23 juli starten de trainingen op het circuit van Spa-Francorchamps, en de start is op zaterdag 25 juli om 16.00 uur.

Share