Uitslag 1000 Km van Spa definitief, Felbermayr-Proton wint GT2.

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Marco van de Bildt

Team Felbermayr-Proton heeft z’n op Spa-Francorchamps behaalde overwinning in de GT2 klasse terug. Enkele uren na de Le Mans Series race over 1000 km werden vier wagens uit de uitslag geschrapt vanwege technische onregelmatigheden. Het team ging in beroep tegen de diskwalificatie, en heeft nu net voor de 24 uur van Le Mans te horen gekregen dat ze dat beroep hebben gewonnen.


Bij de op zondag 10 mei verreden 1000 km van Spa-Francorchamps komt de Felbermayer Porsche bestuurd door Marc Lieb,  Richard Lietz en Horst Felbermayer Sr.  als eerste over de streep. Echter de no. 77 Porsche 997 GT3 RSR is één van de vier auto’s die worden gediskwalificeerd omdat de auto’s niet reglementair zouden zijn. Blijft over, een podium met drie Ferrari’s 430 GT. Door de diskwalificatie schoven Tom Coronel en teamgenoot Peter Dumbreck  met de Snoras Spyker C8 Laviolette naar de vierde plaats, 21ste overall.


Foto: Marco van de Bildt

Foto: Marco van de Bildt

Team Felbermayer ging in beroep tegen de beslissing van de stewards om de wagen uit de uitslag te schrappen vanwege een losgekomen onderdeel na een lekke band. Dat beroep hebben ze gewonnen, waardoor ze nu definitief de overwinning hebben behaald in de GT2 klasse. Tijd om de overwinning te vieren zal er waarschijnlijk niet zijn. Ze zijn volop met de voorbereidingen bezig voor de 24 uur van Le Mans die zaterdag 13 juni van start gaat.


Share