SRO bevestigd als organisator FIA GT1 World Championship.

Print Friendly, PDF & Email

ford gt1De World Motorsport Counsil, bijeen in Parijs,  op 24 juni,  heeft de SRO, die nu ook al het FIA GT kampioenschap organiseren,  aangewezen als organisator van het in 2010 te starten FIA GT1 World Championship, de opvolger van het huidige FIA GT kampioenschap (GT1 en GT2).


Tijdens de meeting van de World Motor Sport Counsil (WMSC) is bekend gemaakt dat de SRO is aangewezen als organisator van het FIA GT1 World Championship. Dit FIA GT1 wereldkampioenschap gaat in 2010 van start en is de opvolger van het huidige FIA GT kampioenschap, bestaande uit de klassen GT1 en GT2.


foto: (c) DPPI / FIA GT

foto: (c) DPPI / FIA GT

Vanaf 2010 zal het FAI GT kampioenschap dan bestaan uit drie duidelijk verschillende klassen waarin geracet kan worden. Het GT1 wereldkampioenschap met onafhankelijke teams en professionele coureurs, het FIA GT2 Europees kampioenschap voor onafhankelijke teams met een professionele rijder en een zogenaamde ‘gentlemen driver’ en het FIA GT3 Europees kampioenschap voor onafhankelijke teams met niet professionele coureurs.

Het zou helemaal mooi zijn als er nu ook nog een zender is die het in Nederland op tv brengt!

Share