Sangari Team Brazil nieuwe deelnemer FIA GT.

Print Friendly, PDF & Email

Onder de naam Sangari Team Brazil zal een nieuw team, met Braziliaanse coureurs, deelnemen voor de rest van het FIA GT seizoen. Het van oorsprong Luxemburgse bedrijf DKR Engineering zal de rest van het seizoen uitkomen in de GT1 klasse met een Corvette C6.R, uiteraard in de kleuren van Brazilië.


sangari brazil

Als coureurs is gekozen voor de Brazilianen  Enrique Bernoldi en Roberto Streit. Enrique Bernoldi kennen we nog van zijn Formule 1 periode in het seizoen 2001 en 2002 waar hij een zitje had in een Arrows met als teamgenoot  Jos Verstappen, en in 2002  Heinz- Harald Frentzen. Een van zijn meest opvallende acties uit die tijd is toch wel dat hij tijdens Grand Prix van Monaco de veel snellere David Coulthard gedurende 35 ronden achter zich wist te houden. Zijn verdere race ervaring bestaat uit: Formule 3000, Nissan World Series,  Stock Car racing en IRL.

Roberto Streit is een 25 jarige coureur die ook geboren is in Brazilie die zijn race ervaring vooral heeft opgedaan in Japan , daar reed hij o.a in Formula Nippon, Formule 3 en Super GT  Japan GT 500.

De rijders en het team zullen eerst in het Franse Val de Vienne  gaan testen om vervolgens de 24 uurs race van Spa  Francorchamps op 26 en 27  juli te gaan  rijden, wie daar het rijdersduo gaat versterken is nog niet bekend.


Share