Peugeot pakt pole.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot heeft voor het derde jaar op rij de pole positie gepakt in de kwalificatie van de 24 uur van Le Mans. Op de tweede plek vinden we Audi nummer 1 met de winnaars van vorig jaar. Jos Verstappen de best geklasseerde Nederlander vinden we op een mooie negende positie.

Peugeot nummer 8 met Stéphane Sarrazin, Sebastian Bourdais en Franck Montagny heeft op donderdagavond in de kwalificatie de pole gepakt met een tijd van 3:22.888 min. De Audi nummer 1 met Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Alan McNish zette in de eerste twee uur durende sessie de snelste tijd neer. In de tweede sessie wist Sarrazin met de Peugeot in het laatste kwartier, toen het al donker was, de snelste tijd neer te zetten. Zondag zal blijken of Peugeot de zaken voldoende voor elkaar heeft om ook de wedstrijd te winnen.

De snelste benzine auto was de 007 Aston Martin, die helaas wel door Jan Charouz in de banden is geparkeerd in de Dunlop chicane. Hopelijk kan de schade hersteld worden voor zaterdag. Op zes tiende seconde achter de 007 bolide heeft de 008 Aston Martin, met onder andere Jos Verstappen, gekwalificeerd. Christijan Albers en Charles Zwolsman vinden we terug op respectievelijk plaats 13 en 14 met de Kolles Audi R10. Peter Kox vinden we met de 009 AstonMartin terug op positie 17.

Bij de LM P2 klasse heeft, zoals verwacht, de Team Essex Porsche RS Spyder de pole gepakt, op de voet gevolgd door de tweede Porsche in het veld, die van Navi Team Goh, met ene verschil van één tiende seconde. De eerstvolgende bolide, de Lola-Judd van Speedy Racing, op de derde plaats, heeft gekwalificeedr met een achterstand van vier seconden. Op basis van de kwalificatie lijkt de race te gaan tussen de beide Porsches, net als vorig jaar.

Bij de GT1 klasse hebben de beide Corvettes van Corvette Racing plaats één en twee ingenomen. De derde plek werd verrassend genoeg opgeëist door de Jetalliance Aston Martin DBR9. De nummer 73 Corvette van Luc Alphand Adventures met onze landgenoot Xavier Maassen, heeft de 5de plaats in de kwalificatie gepakt. Hopelijk kunnen ze in de race verder naar voren komen.

De Flying Lizard Porsche 997 heeft de eerste positie ingenomen bij de GT2 wagens. De Snoras Spyker met de Nederlanders Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel heeft zich op de 11 positie gekwalificeerd, 48ste overall. Michael Vergers vinden we, met de Ferrari F430 GT, op de 16de plek terug in de GT2 klasse.

Share