Peugeot dient protest in tegen Audi.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot dient nog voor de eerste test sessie op Le Mans protest in tegen Audi omdat ze de legaliteit van de nieuwe Ausdi R15 TDI in twijfel trekken. De neus zou twee illegale aerodynamische onderdelen bevatten.

Peugeot heeft protest aangetekend tegen Audi vanwege de voorkant van de nieuwe Audi R15. Peugeot meent dat delen van het bodywork als aerodynamische elementen moeten worden bestempeld, terwijl dit volgens de reglementen niet zou zijn toegestaan. Motorsport directeur van Peugeot Olivier Quesnel: “Na de openingsrace, de 12 uur van Sebring heeft Peugeot al bij de Automobile Club de l’Ouest (ACO) aangegeven problemen te hebben met het ontwerp van de Audi neus. Maar de ACO heeft in onze ogen geen actie ondernomen, vandaar ons protest”.

We hopen natuurlijk dat deze kwestie op een normale manier opgelost kan worden, en dat we gewoon alle auto’s aan de start zien op zaterdag 13 juni., om de strijd op de baan uit te vechten inplaats van achter een tafel met juristen.

UPDATE: Nog voor het einde van de vrije training heeft de ACO bekend gemaakt dat het protest, door Peugeot ingediend, is afgewezen. ACO heeft nogmaals aangegeven dat de AUDI R15 TDI volkomen legaal is. Peugeot gaat in beroep tegen de beslissing van de ACO bij de FIA.


Share