Gavin Cronje en Nico Verdonck winnen Formula Le Mans in Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Foto: Marco van de Bildt.

Gavin Cronje en Nico Verdonck hebben de derde Formule Le Mans race van het seizoen, verreden in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans, op hun naam geschreven. Na drie wedstrijden staan ze met de auto van Dams ongeslagen op de eerste plaats in het kampioenschap.


In de kwalificatie wist Cronje de wagen te classificeren op de tweede plaats, op één seconde afstand van de auto op de pole postie, die werd ingenomen door Mathias Beche en Valle Makela met de auto van Hope Pole Vision Racing.  Door een rode vlag situatie konden verdere aanvallen op de pole niet meer plaatsvinden.


Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Vanaf de start was Gavin Cronje verwikkeld in een strijd om de eerste positie, met Mathias Beche. Beche kan zijn positie vasthouden en Cronje wordt op het gras gedwongen. In de vierde ronde als Beche wederom Cronje op het gras dwingt volgt een stop-and-go penalty, nadat Beche in de eerste ronde al was gewaarschuwd voor zijn acties in de eerste ronde. Achter de beide kemphanen vind een fel gevecht plaats om de derde positie inde race tussen Damien Toulemonde, Ludovic Badey en Anthony Beltoise. Cronje kan de leiding overnemen als Beche binnenkomt voor zijn stop-and-go penalty. Natacha Gachnang kan profiteren van een akkefietje tussen Ludovic Badey en Wolfgang Kaufmann, en neemt de vierde positie over.

In ronde 9 vind de rijderswissel plaats en neem Nico Verdonck het stuur over van de Zuidafrikaanse Gavin Cronje. Verdonck kan de voorsprong van 20 seconden die hij heeft na de pistops zonder veel problemen vasthouden. In de laatste ronde weet Valle Mäkela nog de tweede plaats over te nemen van Christophe Pillon.

Na drie races gaat Nicolas Verdonck met 61 punten aan de leiding van het kampioenschap. Er volgen nog drie race weekenden in de voorronden van de Le Mans Series.

Uitslag:

1) Gavin Cronje, Nico Verdonck. Dams no.8.

2) Valle Mäkela, Mathias Beche. Hope Pole Vision Racing no.17.

3) Natacha Gachnang, Christophe Pillon. Hope Pole Vision Racing no. 18.

de volledige uuitslag is hier te vinden.

Programma:

Algarve, 31 Juli – 1 Augustus

Nürburgring, 21 – 23 Augustus

Silverstone, 11 – 13 september

Share