FIA-GT in Oschersleben, winst voor Mike Hezemans.

Print Friendly, PDF & Email

hezemans corvette oschersleben2Het FIA-GT circus was dit weekend te bewonderen op het circuit Oschersleben in Duitsland voor de derde ronde van het kampioenschap. De Nederlander Mike Hezemans pakt de winst met Antony Kumpen in de Corvette Z06. De tweede Nederlandse coureur die daar in actie kwam is Xavier Maassen, vorige week nog op het LM GT1 podium bij de 24 uur van Le Mans.


Dit weekend werd op het  circuit Oschersleben in Duitsland de derde ronde van het FIA GT kampioenschap verreden. Het was al weer de tiende maal dat het  FIA GT kampioenschap dit, in de loop der jaren naar bijna 4 km. gegroeide, circuit met een bezoek vereerde. Kort na de opening in 1998 was het FIA-GT het eerste internationale kampioenschap op dit circuit.
Twee Nederlanders waren er dit weekend ook bij, Xavier Maassen voor  Luc Alphand Adventures, binnen een week na de 24 uur van Le Mans alweer in actie, “Na ons geweldige resultaat in Le Mans, komen we hier om te winnen, niks minder.” en Mike Hezemans voor PK Carsport. Hezemans wist een mooie tweede plaats te pakken in Adria, kan hij dat hier evenaren of verbeteren? Beide Nederlanders rijden met een Corvette Z06.

Vrijdag is de vrije training en zaterdag na een pré kwalificatie logischerwijs de kwalificatie. De twee uur durende race is op zondag.

Vrijdag, vrije training.
De Vitaphone Maserati met Michael Bartels en Andrea Bertolini laat met 1:26,273 de snelste tijd noteren. Het zit dicht bij elkaar, de top acht vinden we uiteindelijk binnen 0,8 sec. Mike Hezemans zet een mooie vierde tijd op de klok met z’n Corvette, en Xavier Maassen zien we terug op plaats 6.

Zaterdag, prékwalificatie en kwalificatie.
Alex Müller heeft met de Maserati MC 12 van Vitaphone Racing de pole positie voor zich opgeëist. Op de tweede positie vinden we Karl Wendlinger met de Saleen SR7. Xavier Maassen, die toch wat problemen had dit weekend met het vinden van de grip, heeft zich naar een mooie derde positie getraind met de Luc Alphand Corvette. de andere Nederlandse coureur Mike Hezemans vinden we op de 7de positie terug.

Zondag, de race.

Foto: (c) DPPI / FIA GT.
Foto: (c) DPPI / FIA GT.

Onder moeilijke omstandigheden, met regen, is Mike Hezemans als eerste gefinished samen met Anthony Kumpen in de Corvette Z06 van PK Carsport, voor de beide Maserati C12 bolides van Vitaphone. Xavier Maassen die vanaf de derde positie mag starten komt in de race helaas niet verder dan plaats  vijf. De winst in de GT2 klasse gaat naar het  regerend kampioens duo Gianmaria Bruni en Tony Vilander met de Ferrari F430 van AF Corse. Mike Hezemans en Anthony Kumpen staan gedeeld tweede in het kampioenschap met 23 punten, achter Michael Bartels en Andrea Bertolini die dit seizoen al 26 punten hebben behaald.


De volledige uitslag is hier te vinden.

Er volgen nog vijf wedstrijden dit seizoen:

Spa-Francorchamps, België, 26 juli.

Hungaroring, Hongarije, 30 augustus.

Algarve, Portgal, 20 september.

Paul Ricard, Frankrijk, 4 oktober.

Zolder, België, 25 oktober.Share