Carlos Monteverde wint 2009 Le Mans Legends.

Print Friendly, PDF & Email

20090613-DSC00139In de 2009 Le Mans legend race, die werd verreden in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans, zijn 61 historische racewagens, verdeeld in 8 klassen,  aan de start verschenen. Motor Racing Legends organiseert sinds 2001 een race in het voorprogramma van de 24 uur met historische racewagens. De race  is gewonnen door Carlos Monteverde in een Ferrari 250 LM.


Op 13 juni is in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans de Le Mans Legend race gereden. 61 historische racewagens uit de periode 1949 t/m 1965 verschenen aan de start. Het veld is verdeeld in 8 klassen gebaseerd op leeftijd en cilinderinhoud. Alleen auto’s die op Le Mans hebben geracet worden toegelaten tot de Le Mans Legend race.


Foto: Marco van de Bildt. Carlos Monteverde en Justin Law strijden om de eertse plaats.
Foto: Marco van de Bildt. Carlos Monteverde en Justin Law strijden om de eerste plaats.

De vanaf pole startende Neil Cunningham met zijn Jaguar E-type moest helaas stoppen na drie rondes op het legendarische Le Mans circuit, Circuit de la Sarthe. De strijd ging hierna vooral tussen Justin Law met de Jaguar Lister GT en Carlos Monteverde met de Ferrari 250 LM. Law had met de Jaguar de grotere krachtigere auto, maar terwijl de race vorderde namen ook de problemen met de remmen toe. Na een felle strijd trok Monteverde met de kleinere meer wendbare Ferrari aan het langste eind en Law kwam met een kleine achterstand van bijna acht seconden over de streep na een race van 45 minuten. De derde plaats over-all ging uiteindelijk naar Tony Dron met een Ferari 246S, goed genoeg voor een klasse overwinning in klasse 6.

Andere klasse winnaars waren onder andere Ewan McIntyre met de Lotus 15 in klasse 5,  en Harry Leventis met de Ferrari 206 Dino in klasse 7. In klasse 4 vinden we een Jaguar D-type op de eerste drie plaatsen met Gavin Pickering als snelste.


Foto: Marco van de Bildt. Sir Stirling Moss met de Osca FS 372.

Foto: Marco van de Bildt. Sir Stirling Moss met de Osca FS 372.

Een bijzondere prestatie werd geleverd door Stirling Moss en Roger Earl met de Osca FS 372. Versnellingsbak problemen zorgde ervoor dat ze vanaf de 57ste positie moesten starten. In de race konden ze 23 plaatsen goedmaken om op een mooie derde positie te finishen in hun klasse, klasse 3. Rudolf Ernst en Michael Hibberd winnen deze klasse met hun Lotus 11. Nigel Webb met de Jaguar C-type wint klasse 2, en de winst in klasse 1 gaat naar Jane Varley en Richard Lake met de Frazer Nash Le Mans MKII.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Share