Audi de snelste in de vrije training.

Print Friendly, PDF & Email

In de vrije training, woensdagavond heeft Audi de snelste tijd op de klok gezet, met twee wagens op plaats één en twee gevolgd door Peugeot nummer 9. De eerste benzine aangedreven auto is de nummer 16 Pescarolo Judd.

Audi heeft woensdag avond in een voor het overgrote deel regenachtige vrije training de snelste tijd laten noteren. Na ongeveer een uur begon het te regenen om niet meer droog te worden. De nummer 1 Audi R15 met de winnaars van vorig jaar Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Alan McNish zette een tijd op de klok van 3:30.708 min. De tweede plaats was ook voor een Audi op minder dan een halve seconde. Op de derde plaats vinden we Peugeot nummer 9 op vier tiende van een seconde. Op nummer zeven vinden we de eerste benzine aangedreven auto van Pescarolo, de Pescarolo-Judd met een tijd van 3:35.868 min. Jos Verstappen met de Lola-Aston Martin noteerde de achtste tijd, 3:35.996 min.

Christijan Albers in de Audi R10 had even een minder moment met het achteruit parkeren van zijn bolide in de grindbak. Gelukkig kon hij vlot getrokken worden en de sessie voortzetten, om ook nog zijn verplichte “rookie-laps” te rijden.

Het is lastig om de tijden serieus te nemen vanwege de regen. De, hopelijk droge, kwalificatie word op donderdagavond gereden tussen 19:00 en 0:00 uur, en dan zullen we weten wie op zaterdag van pole mag vertrekken in de 77ste 24 uur van Le Mans.

Share