Tiago Monteiro en Soheil Ayari met Oreca naar Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

 

Oud formule 1 coureur Tiago Montero en Soheil Ayari, Le Mans GT1 winnaar van 2007, zijn door het Team Oreca-Matmut-AIM uitgenodigd om de 24 uur van Le Mans te rijden in de ORECA 01 LM P1 auto.

 

Foto: Marco van de Bildt. Spa-Francorchamps, Le Mans Series 2008. De Oreca-Matmut wagen gaat op volle snelheid net voorbij Eau Rouge en door Raidillon.

Foto: Marco van de Bildt. Spa-Francorchamps, Le Mans Series 2008. De Oreca-Matmut wagen gaat op volle snelheid net voorbij Eau Rouge en door Raidillon.

Tiago Monteiro is door team Oreca uitgenodigd om in de LM P1 auto deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. De voormalig Formule 1 coureur vormt met Bruno Senna en Stéphane Ortelli het rijders team van de no 10. ORECA 01.  Voor Monteiro, die eerder meedeed in 1999 en 2002,  is het de derde deelname aan de 24 uur van Le Mans, maar dit wordt zijn eerste keer in een LM P1 auto.

 Aan de no 11. ORECA 01 is Soheil Ayari toegevoegd als derde rijder naast Olivier Panis en Nicolas Lapierre voor de 24 uur van Le Mans. Ayari, winnaar van het Franse GT kampioenschap in 2006 en 2007, is geen onbekende op het circuit van Sarthe. Hij neemt inmiddels voor de achte keer deel aan de 24 uur van Le Mans. Na de winst in de GT1 klasse in 2007, was vorig jaar de achtste plaats bij de LM P1 zijn deel met de team Oreca-Matmut auto.

De start van de 24 uur van Le Mans zal zijn op zaterdag 13 juni om 15:00 uur.

 

Share