Le Mans Series 2009 race 2, Spa-Francorchamps, de vrijdag.

Print Friendly, PDF & Email

Dit weekend op zondag 10 mei vind op circuit Spa-Francorchamps, gelegen in de Belgische Ardennen, de tweede race plaats van het 2009 seizoen van de Le Mans Series. Dit zal de eerste keer zijn dat we de diesel aangedreven Peugeot zien tegenover de benzine aangedreven Aston Martin, andere benzine aangedreven auto’s, met de nieuwe regels die van kracht zijn om de bolides meer gelijkwaardig te laten zijn. Helaas zal de nieuwe Audi R15, die een zeer goede indruk heeft achtergelaten na de 12 uur van Sebring, er niet bij zijn. Audi trekt duidelijk zijn eigen plan wat betreft de voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans.

De grote vraag is natuurlijk: hoe vergaat het de Peugeot na de laatste reglementswijziging? Zijn ze nog steeds zo dominant, of heeft Aston Martin een grote stap gemaakt? Of  misschien een ander team dat al een tijdje op loer lag? Laten we Pescarolo en ORECA niet uitvlakken.

Het antwoord zit misschien in de vrije training van vrijdag. Daar liet Team ORECA Matmut zien wat ze kan. De rijders, Oliver Panis en Nicolas Lapierre lieten daar dezelfde tijd noteren als de Peugeot (Alexander Wurz, David Brabham en Marc Gené). Namelijk een 2:06:740 Het is natuurlijk nog maar de vrije training, en de vraag blijft natuurlijk nog steeds wat Aston Martin kan laten zien.

voor de Nederlandse fans zal het goed zijn om te zien dat de Lamborghini met Peter Kox in de vrije training van vrijdag alvast de snelste tijd liet noteren.

Op zaterdag 9 mei is de kwalificatie, en de race is op zondag 10 mei.


Share