Jos gaat toch de 24 uur van Le Mans rijden !!!!!!!!!!!!!!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Nadat Jos was gesignaleerd bij het team van Aston Martin  tijdens de LMS race in Spa-Francorchamp kwam de geruchten stroom over Le Mans deelname van hem  bij Lola-Aston Martin al snel op gang . Vandaag  hebben zowel  Jos Verstappen als Aston Martin officieel bekend gemaakt dat Jos op 13 en 14 juni zal uitkomen voor het team van Aston  Martin in de 24 uur van Le Mans.

Voor de eerste twee auto’s zijn er al rijders bekend gemaakt. Jan Charouz, Stefan Mücke en Tomas Enge zullen de Lola-Aston Martin 007 besturen en aan het stuur van wagen 009 vinden we Darren Turner, Harold Primat en Miguel Ramos. Blijft over een plaats in de derde Lola-Aston Martin die zal rijden onder de vlag van AMR Eastern Europe.  AMR Eastern Europe heeft nog geen rijders bekend gemaakt voor Le Mans. Een andere naam die nog rondgaat in het geruchtencircuit is die van Anthony Davidson.

Foto: Marco van de Bildt. Jos Verstappen in actie met de Van Merksteijn Porsche tijdens de 24 van Le Mans, 2008.

Foto: Marco van de Bildt. Jos Verstappen in actie met de Van Merksteijn Porsche tijdens de 24 van Le Mans, 2008.

Ter voorbereiding op de 24 uurs race van Le Mans zal Jos op 25 mei voor het eerst kennis maken met de Aston Martin, dit zal hij doen door  te gaan testen op  het circuit van Monza. Het is voor het eerst dan hij zal gaan racen in een gesloten V12  prototype raceauto. Dit zal wel wennen zijn voor hem zeker het krappe in en uit stappen , dus dat wordt nog veel oefenen.

We hopen natuurlijk dat het net zo’n succesrace wordt als vorig jaar toen hij met zijn team als eerste eindigden in de LMP 2 klasse . Over eventuele plannen na de 24 uur van Le Mans is nog niks bekend gemaakt.

Share