IPB Spartak Racing haakt af.

Print Friendly, PDF & Email

IPB Spartak Racing zal dit jaar niet aan de start verschijnen van de 24 uur van Le Mans, zo heeft Reiter Engineering bekend gemaakt. Na de Le Mans Series race op Spa-Francorchamps, waar  het team nog als vijftiende wist te eindigen, (tweede in de GT1 klasse) waren er al wat geruchten, maar nu is het zeker.


Foto: Marco van de Bildt. De IPB Spartak Racing Lamborghini tijdens de 24 uur van Le Mans, 2008.
Foto: Marco van de Bildt. De IPB Spartak Racing Lamborghini tijdens de 24 uur van Le Mans, 2008.

Zeer waarschijnlijk zullen we de Nederlandse coureur Peter Kox dit jaar helaas niet in actie zien op het circuit van Le Mans. De 24 uur van Le Mans is al over vier weken, 13 juni, en de kans wordt wel heel klein om nog een stoeltje te vinden. De meeste teams hebben hun rijders (en reserve rijders) al vastgelegd. Peter Kox heeft elf maal meegedaan aan de 24 uur en wist één keer de GT1 klasse te winnen, in 2003 met Thomas Enge en Jamie Davis, in een Ferrari 550 Maranello.

Voor de LM P2 klasse betekend dit de deelname van een extra auto, de Zytek 07S van Barazi-Epsilon is de eerste op de reserve lijst. Teams kunnen nog tot 29 mei worden uitgenodigd van deze reservelijst , waar overigens ook nog een team van Spyker op staat, dus wie weet .

Hoe en of de IPB Spartak Lamborghini verder gaat met resterende races van de Le Mans Series is nog niet bekend.


Share