Formula Le Mans van start.

Print Friendly, PDF & Email

Dit weekend, 9 en 10 mei, zal op het circuit van Spa-Francorchamp  een nieuwe raceklasse van start gaan onder de naam Formula Le Mans “FLM”.

Het deelnemersveld bestaat voorlopig uit 12 coureurs met 6 deelnemende teams men hoopt dit op korte termijn uit te breiden naar een maximum van  24 coureurs met 12 teams. De Belg Nico Verdonck komt uit voor het franse team  Dams. Voorlasnog doen er geen Nederlanders mee. De races worden gehouden in het weekend en op het circuit waar de Le Mans Series worden gereden, dus ook tijdens de 24 uur van Le Mans. Er worden in een  weekend 2 races gereden 1 op zaterdag en 1 op zondag en beide met een duur van 1 uur.

Foto: formulelemans.com

Foto: formulelemans.com

De Formula Le Mans is bedoeld om een goede kweekvijver te vormen  voor de LMP1 en LMP2 serries waarin jonge getalenteerde coureurs zich kunnen ontwikkelen en kunnen doorstromen . In de GT klasse bestaan al nationale en internationale race klasses wat voor al voldoende doorstroming zorgt. Oreca is de ontwerper van de auto en  zorgt voor de technische ondersteuning: “We willen voor een redelijke prijs een prototype auto neerzetten met de karakteristieken van de LM P klassen.”

We kijken er met spanning naar uit, en hopelijk wordt het ook nog uitgezonden, we  zullen het zien en kunnen dan ook beter oordelen.


Share