De Aziatische Le Mans serie komt tot leven.

Print Friendly, PDF & Email

De Aziatische Le Mans serie (Asian Le Mans Series) bestaat uit 2 races in, hoe kan het ook anders, het werelddeel Azie. De eerste race  in het weekend van 30 oktober op het circuit Okayama in Japan en de tweede race in het weekend van 7 november  op het circuit van Shanghai in China.

In het raceweekend worden 2 races van 3 uur gereden. Het bijzondere bij deze serie is dat er ook 2 deelnemers meerijden uit de Formule Le Mans serie. Tot nu toe zijn er 31 deelnemers ingeschreven, de verdeling per klasse is: LM P1  8 auto’s, LM P2  5 auto’s, LM GT1  4 auto’s, LM GT2 12 auto’s en uit de FLM 2  auto’s. Al met al een interessant deelnemersveld.

De winnaar uit iedere klasse  van de Aziatische Le Mans serie krijgt automatisch een uitnoding voor 24 uur van Le Mans van 2010.

En nu maar hopen dat dit  tzt ook voor ons op tv te volgen is, want is een beetje ver om naar toe te gaan.


Share