Audi maakt rijders bekend voor de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Audi heeft bekend gemaakt welke coureurs trio’s de Audi R15 TDI zullen gaan besturen tijdens de 77ste 24 uur van Le Mans op 13 en 14 juni. Verrassingen zijn er niet. De Audi no.1 zal bestuurd worden door de winnaars van vorig jaar: Rinaldo Capello, Tom Kristensen en Allan McNish.


Foto: Marco van de Bildt. De Audi nummer 2 onderweg naar de winst, 24 uur van Le Mans 2008.

Foto: Marco van de Bildt. De Audi nummer 2 onderweg naar de winst, 24 uur van Le Mans 2008.

Capello, Kristensen en Mc Nish die vorig jaar de 24 uur wonnen, zij het in Audi nummer 2, hebben eerder dit seizoen al de 12 uur van Sebring gewonnen, met de nieuwe Audi R15 TDI. In Audi nummer 2 vinden we een geheel duits team: Lucas Luhr, Marco Werner en Mike Rockenfeller. In Audi R15 TDI nummer drie zijn de twee Fransen Romain Dumas en Alexandre Prémat met de Duitser Timo Bernhard die bestuurders.

De 12 uur van Sebring was voor Audi een succesvolle test race, Dat is dan ook de reden om geen wijzigingen door te voeren in de rijders samenstelling. Dan blijft vanzelf het laatste trio over voor Audi no. 3.  De nieuwelingen Bernhard en Dumas hebben wel uitgebreid de mogelijkheid gehad om testen, mede omdat Audi nogal wat dingen heeft aangepast vanwege de late reglementswijziging en het specifieke karakter van het Circuit de la Sarthe.


Share