Aston Martin test op Monza: Goed en slecht nieuws.

Print Friendly, PDF & Email

Nadat gisteren bekend werd dat Peter Kox is toegevoegd aan het team coureurs dat de Aston Martin LM P1 zal gaan besturen tijdens de 24 uur van Le Mans, is er vandaag minder goed nieuws. Jos Verstappen heeft tijdens de test op Monza een Aston Martin volledig afgeschreven.

De test op Autodromo Nazionale  Monza is voor Aston Martin de laatste test voor de 24 uur, en alles lijkt goed te gaan. De coureurs draaien hun rondjes op het snelle circuit. Volgens de verhalen, officiele rondetijden worden niet bekend gemaakt, voert Jos de ranglijst aan. Ook in de midagsessie, waarin Jos drie stints zal gaan rijden van 20 ronden is hij de snelste op de baan. Tot het mis gaat bij het ingaan van de beroemde Parabolica bocht. De remmen blokeren en de wagen breekt uit. Het gevolg: een voortijdig einde in de bandenstapels met 300 km p/u. Jos zelf zegt niet volluit te zijn gegaan en uit de data zou blijken dat ook het rempunt niet afwijkend was van voorgaande rondes. In de fabriek zal uiteraard gekeken worden naar een mogelijk technisch mankement.

De auto is vrijwel zeker te ernstig beschadigd om te repareren, en tijd voor het bouwen van een nieuwe is er niet.  Waarschijnlijk zal het chassis van de Charouz-Lola Aston Martin uit 2008 worden uitgerust met bodywork van 2009 om aan de race deel te nemen, zoals eerder gedaan is voor de Le Mans Series race om Catalunya.

De 24 uur van Le Mans is al over een kleine twee en een halve week, op 13 en 14 juni.

 

 

Share