Aston Martin gaat voor de winst, met drie auto’s.

Print Friendly, PDF & Email

Aston Martin heeft bekend gemaakt dat ze met drie auto’s in de legendarische blauw/oranje Gulf kleuren naar de 24 uur van Le Mans zullen komen exact vijftig jaar na de eerste overwinning van Aston Martin op het wereldberoemde Circuit de la Sarthe. Met het uitnodigen van de Nederlander Jos Vertsappen en de twee Britten Anthony Davidson en Stuart Hall,  zijn er voldoende rijders om de drie trio’s benodigd voor de drie bolides compleet te hebben.


Foto: ©DPPI/Le Mans Series.

Foto: ©DPPI/Le Mans Series.

Naast de twee al bekende Aston Martin auto’s, die niet onverdienstelijk meerijden in de Le Mans Series, zal ook de derde Lola-Aston Martin de officiële Aston Martin Gulf kleuren krijgen.  Samen met het zestal coureurs dat momenteel al rijdt in de Le Mans Series  (Jan Charouz, Tomas Enge, Stefan Mücke, Harold Primat, Miguel Ramos en Darren Turner) heeft Aston Martin Racing  dan de negen benodigde rijders.

De 30 jarige Anthony Davidson die we al kennen uit de Formule 1, heeft de Aston Martin LM P1 auto al getest in Portugal. Davidson heeft eerder in 2003 al met het team samengewerkt.

Stuart Hall, gefinished op de vierde plaats bij zijn Le Mans debuut in 2007, heeft ook al getest in Portugal. Hall is pas twee jaar geleden overgestapt van de single-seaters naar de sportscars, maar heeft duidelijk zijn visitekaartje afgegeven op Le Mans in 2007.

Jos Verstappen, die vorig jaar met de Van Merksteijn Porsche RS Spyder de klasse overwinning in de LM P2 veroverde, heeft laten weten bijzonder verheugd te zijn om met een professioneel topteam  als Aston Martin te kunnen meedoen met de legendarische 24 uur van Le Mans.

De precieze samenstelling  van de rijders trio’s voor de auto’s is nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal dat gebeuren na de laatste test op Monza, die eind mei zal plaatsvinden. De auto’s zullen de nummers 007, 008 en 009 krijgen.

Verstappen heeft al aanggeven het merendeel van de nacht stints te willen rijden. Vorig jaar heeft de 37 jarige Limburger al laten zien dat hij goed uit de voeten kan met de nachtelijke omstandigheden, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Z’n rondetijden waren in de nacht en de regen constant snel, en dat hebben ze bij Aston Martin natuurlijk ook gezien.

De 24 uur van Le Mans zal op 13 en 14 juni worden verreden.

Share